Zelf Spaanse sangria maken is niet moeilijk, wel nog even geduld tot de smaken goed zijn ingetrokken voor het lekkerste zomerse drankje. Waan je op een Spaans terrasje met deze sangria.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-07-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de citroen, sinaasappels, appel en perziken goed omdat je deze niet zult schillen.
Verwijder het klokhuis van de appel en de pit van de perziken. Snijd al het fruit in stukjes en zorg ervoor dat er geen pitten van de citroen of sinaasappel in zitten.
Plaats al het gesneden fruit in een grote kan.
Meng 100 ml likeur met 50 gram suiker tot de suiker is opgelost. Schenk dit op het fruit in de grote kan en vul dit aan met een fles rode wijn.
Voeg eventueel een kaneelstok toe, roer kort door en zet de kan in de koelkast. Laat de sangria 2 tot 3 uur goed koud worden, de rode wijn heeft de smaken van het fruit dan opgenomen.
Voeg voor het serveren 600 ml bruisend water en ijsblokjes toe en roer nogmaals even door. Serveer de sangria met een deel van het fruit per glas, geniet ervan!
Welke wijn is het beste voor sangria?
Voor het maken van sangria wordt een Spaanse rode wijn gebruikt, gebruik bij voorkeur een (licht) fruitige wijn zoals Rioja of Tempranillo.
Welke drank zit er in sangria?
In sangria zit voornamelijk rode wijn, dit verklaart ook direct de naam. Sangre betekent namelijk bloed in het Spaans, een bloedrode drank. Naast wijn zit er meestal ook een sterke drank in zoals Spaanse brandewijn of een sinaasappellikeur. Vaak wordt hier Cointreau, Triple sec of Grand Marnier voor gebruikt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.