Zelf Spaanse sangria maken

(10)

Zelf Spaanse sangria maken is niet moeilijk, wel nog even geduld tot de smaken goed zijn ingetrokken voor het lekkerste zomerse drankje. Waan je op een Spaans terrasje met deze sangria. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-07-2023, dit recept is voor 8 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-09-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Drankjes
Zelf Spaanse sangria maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 750 ml rode wijn
  • 100 ml Cointreau of andere sinaasappellikeur
  • 1 citroen
  • 2 sinaasappels
  • 1 appel
  • 2 perziken
  • 600 ml bruisend water
  • 50 gram suiker
  • ijsblokjes
  • optioneel: 1 kaneelstok
Zelf Spaanse sangria maken Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote kan van minimaal 2 liter
  • snijplank & koksmes

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-spaanse-sangria-maken


Voorbereiding – 10 minuten

Was de citroen, sinaasappels, appel en perziken goed omdat je deze niet zult schillen.

Verwijder het klokhuis van de appel en de pit van de perziken. Snijd al het fruit in stukjes en zorg ervoor dat er geen pitten van de citroen of sinaasappel in zitten.

Plaats al het gesneden fruit in een grote kan.

Zelf Spaanse sangria maken
Zelf Spaanse sangria maken

De Spaanse sangria afmaken – 5 minuten + wachttijd

Meng 100 ml likeur met 50 gram suiker tot de suiker is opgelost. Schenk dit op het fruit in de grote kan en vul dit aan met een fles rode wijn.

Voeg eventueel een kaneelstok toe, roer kort door en zet de kan in de koelkast. Laat de sangria 2 tot 3 uur goed koud worden, de rode wijn heeft de smaken van het fruit dan opgenomen.

Voeg voor het serveren 600 ml bruisend water en ijsblokjes toe en roer nogmaals even door. Serveer de sangria met een deel van het fruit per glas, geniet ervan!


Waardeer dit recept!
10 stemmen

Zelf Spaanse sangria maken: Veel gestelde vragen

Welke wijn is het beste voor sangria?

Voor het maken van sangria wordt een Spaanse rode wijn gebruikt, gebruik bij voorkeur een (licht) fruitige wijn zoals Rioja of Tempranillo.

Welke drank zit er in sangria?

In sangria zit voornamelijk rode wijn, dit verklaart ook direct de naam. Sangre betekent namelijk bloed in het Spaans, een bloedrode drank. Naast wijn zit er meestal ook een sterke drank in zoals Spaanse brandewijn of een sinaasappellikeur. Vaak wordt hier Cointreau, Triple sec of Grand Marnier voor gebruikt. 


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.