Deze heerlijke kokos-mango tartelettes zijn kleine frisse taartjes boordevol mango en kokos, met een vleugje witte chocolade. Met zelfgemaakte taartbodem.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-03-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil 1 van de mango's en snijd de vrucht in stukken om zo de pit te verwijderen. Pureer de mango en meng dit met het sap van een limoen, 60 gram poedersuiker en ongeveer 175 ml kokosmelk.
Houd een beetje van de kokosmelk apart en meng dit met maizena tot een glad papje. Verwarm het mango en kokos mengsel op laag vuur.
Zodra het mengsel warm is kun je het Maizena papje toevoegen, roer voortdurend om aanbranden en klontjes te voorkomen.
Je zult merken dat het mengsel dikker zal worden, zet het vuur uit als het mengsel de gewenste dikte heeft.
Laat het mengsel iets afkoelen en plaats er een stuk bakpapier of huishoudfolie om te voorkomen dat zich een vel op de crème vormt.
Meng voor het deeg de bloem met zout en voeg dan geleidelijk de zachte boter in stukjes toe. Kneed tot een kruimelig deeg. Klop het ei samen met de suiker los met een vork en voeg dit mengsel toe aan het deeg.
Kneed tot een deegbal is ontstaan, pak dit in met huishoudfolie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de bakvormpjes in met boter.
Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de vormpjes met het deeg, prik een aantal gaatjes in het deeg en plaats een stukje bakpapier op de taartbodems.
Vul de taartbodems met een handjevol blindbakbonen en bak deze vervolgens gaar en mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten. Verwijder de blindbakbonen en het bakpapier en laat de taartbodem dan volledig afkoelen.
Tip: Koude kokosroom kun je opkloppen met een elektrische mixer, als je standaard gebruikt zal deze niet heel lang mooi vast blijven.
Schil de tweede mango en verdeel deze in dunne plakjes, dit kun je heel makkelijk doen met bijvoorbeeld een dunschiller.
Er bestaat kokosroom die je heel goed kunt opkloppen en die daarna ook net zo lang vast blijft als gewone slagroom.
Je kunt eventueel ook de bovenkant versieren met gewone slagroomtoefjes. Maak de tartelettes af door ze te vullen met mango crème en daarna te garneren met (kokos)room, mango stukjes, kokosrasp en witte chocoladeschaafsels. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.