Maak zelf een Italiaanse karnemelk panna cotta, heerlijk romig en zó klaar. Serveer met lekkere rode besjes of ander rood fruit.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-01-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de room samen met de suiker en vanille extract op laag vuur.
Tip: gebruik de siliconen kwast om de schaaltjes in te vetten met een dun laagje zonnebloemolie. Dit zal ervoor zorgen dat de panna cotta makkelijker uit de schaaltjes gaan.
Week de gelatine blaadjes in koud water. Zet het vuur uit, knijp het overtollige water uit de gelatineblaadjes en los deze op in de warme room. Meng de karnemelk bij het roommengsel en verdeel over de schaaltjes.
Zet de schaaltjes voorzichtig in de koelkast en laat de panna opstijven in minimaal 2 uur.
Om de panna cotta uit de schaaltjes te halen, vul je een kom met warm water. Gebruik eventueel een klein mesje om langs de zijkanten van de schaaltjes te halen.
Dompel de schaaltjes in het warme water en houdt de panna cotta dan op de kop boven een bord. Als de panna cotta er dan nog niet makkelijk uit komt, dien je de schaaltjes iets langer in het warme water te dompelen.
Je kunt de panna cotta ook vanuit de glaasjes eten, je hoeft het niet perse op een bord te presenteren. Dat hoef je ook niet te doen met deze heerlijke mokka panna cotta. Serveer eventueel met rode besjes of ander fruit en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.