Ohmydish.nl


Zelf sausjes maken

 

Zelf beurre blanc maken

30 minuten 6 personen

Zelf beurre blanc maken is niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Een heerlijke witte wijnsaus met sjalotjes die perfect is bij vis. Een botersaus die fluweelzacht en romig is.


Kip piccata

20 minuten 4 personen

Deze heerlijke kip piccata kent zijn oorsprong in Italiƫ. Het is een dun stukje kip in een zachte en frisse saus van citroen, kappertjes en boter.


Wrap met eend

40 minuten 4 personen

Een wrap met eend is heerlijk voor de lunch of avondeten. Met krokante maĆÆs, sla, rode uien, een frisse knoflooksaus en ontzettend malse eendenborst.


Lasagne bolognese

2 uur 35 minuten 4 personen

Een heerlijke lasagne bolognese met laagjes saus van gehakt en tomaat, bechamelsaus en kaas. Een klassieker die elke keer weer een feestje is.


Zoete chilisaus

25 minuten 8 personen

Zelfgemaakte zoete chilisaus is makkelijk en snel te maken met weinig ingrediƫnten. Je kunt deze ook nog eens naar smaak zoeter of pittiger maken, ideaal!


Mexicaanse tomatensalsa

35 minuten 6 personen

Deze Mexicaanse tomatensalsa is een ideale dipsaus voor bij je tortilla chips. Boordevol groenten en kruiden voor een extra lekkere snack.


Griekse mixed grill

2 uur 30 minuten 4 personen

Een Griekse mixed grill zoals je deze kent van een Grieks restaurant, maar dan bij je thuis. Je kunt er eventueel ook nog gyros bij serveren.


Cranberrysaus

20 minuten 6 personen

Een heerlijke cranberrysaus is een tikkeltje zuur en zoet tegelijk. Door de mooie rode kleur een feestelijke saus voor de feestdagen.


Kersen sabayon

20 minuten 6 personen

Deze kersen sabayon, oftewel luchtige zoete saus, kun je gebruiken bij veel soorten dessert. Heerlijk bij chocoladecake, maar ook bij veel soorten ijs.


Makkelijke barbecuesaus

5 minuten 4 personen

Deze makkelijke barbecuesaus is binnen 5 minuten klaar. Een heerlijke toevoeging aan je hamburger of quesadilla. Met maar 5 ingrediƫnten.


Sofrito - varkensvlees in witte wijn

30 minuten 4 personen

Sofrito is een Grieks gerecht met varkensvlees in een witte wijnsaus. Heerlijk fris met veel knoflook, peterselie en citroen.


Romige kreeftensaus

20 minuten 6 personen

Een heerlijke romige kreeftensaus staat binnen een handomdraai op tafel en maakt van je maaltijd een feestje. Een mooie toevoeging voor bijv. vis of pasta.


Tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto

30 minuten 4 personen

Een romige tagliatelle met kabeljauw en prei-pesto is perfect voor doordeweeks. Staat binnen een half uur op tafel. Prei en vis is niet voor niks een klassieke combinatie, mm!


Bavette met mosterdsaus

45 minuten 2 personen

Maak eens een bavette met mosterdsaus tijdens je volgende etentje. Een stuk rundvlees dat relatief onbekend is, maar oh zo lekker! Geserveerd met een romige mosterdsaus.


Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

40 minuten 4 personen

Kangoeroe? Ja echt, in Australiƫ eten ze het volop en ik snap wel waarom. HƩƩrlijk! Kangoeroe biefstuk met stroopsaus is heerlijk tijdens de kerstdagen.



Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.