Zelf truffelmayonaise maken is een simpel klusje met groots effect. Een super romige mayonaise met een volle truffelsmaak en te maken met weinig ingrediënten. De lekkerste saus voor bij zoete aardappelfrietjes.
Truffelmayonaise zelf maken is makkelijker dan je misschien zou denken en het is lekker bij onwijs veel gerechten waar je normaal mayonaise bij zou serveren. Bijvoorbeeld zoete aardappelfriet, gefrituurde snacks of een tosti.
Je kunt het maken met een kom en een garde, of gebruik een elektrische mixer of foodprocessor. Bij het gebruik van een garde is het belangrijk dat je de olie langzaam toe gaat voegen, in een dunne straal. Wanneer je teveel olie toe gaat voegen, of te langzaam klopt met de garde, zal de mayonaise niet goed binden waardoor deze niet mooi dik zal worden.
Je kunt voorkomen dat de kom teveel gaat schuiven door deze op een theedoek te zetten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-03-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng 4 eidooiers samen met 2 theelepels azijn en een halve theelepel mosterd met een garde.
Voeg langzaam in een dunne straal de zonnebloemolie toe terwijl je blijft kloppen met een garde. Wanneer je de olie te snel zal toevoegen of je klopt te langzaam zal de olie niet goed opgenomen worden.
Voeg op dezelfde manier 50 ml truffelolie toe tot een mooie dikke mayonaise.
Roer de truffeltapenade erdoor en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Hoe lang kun je truffelmayonaise bewaren?
Je kunt truffelmayonaise tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Welke olie voor het maken van mayonaise?
Voor het maken van mayonaise kun je het beste een neutrale olie gebruiken, dit zal ervoor zorgen dat de mayonaise een neutrale smaak heeft. Een voorbeeld van neutrale olie is zonnebloemolie. Olijfolie geeft bijvoorbeeld een overheersende smaak aan mayonaise en dat wil je juist niet.
Voor het maken van truffelmayonaise kun je naast neutrale olie ook truffelolie toevoegen, maar deze kun je eventueel ook weglaten.
Per 1 persoonsportie:
Dankjewel, laat het smaken! Veel liefs, Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.