Taquitos met kip

(5)

Heerlijke taquitos met kip geserveerd met knapperige ijsbergsla, tomaat en avocado. Lekkere kleine gefrituurde opgerolde tortillas gevuld met kip.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 110 calorieën p.p.
Taquitos met kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram pulled chicken
  • 8 maïstortillas
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Fijne kaas zoals grana padano
  • Citroensap van een ½ citroen
  • ½ krop ijsbergsla
  • Yoghurt of knoflooksaus
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie
  • Olijfolie
  • Maïzena
Taquitos met kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Braadpan of diepe pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Citruspers
  • Klein kommetje
  • Keukenpapier

Bereiden


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 110 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/taquitos-met-kip


Voorbereiding – 15 minuten

Tip: je kunt heel makkelijk zelf pulled chicken maken door 2 kipfilets gaar te koken in water. Haal dan uit de pan en gebruik 2 vorken om het vlees uit elkaar te trekken.

Breng de pulled chicken op smaak met wat peper en zout. Snijd een ½ krop ijsbergsla in fijne reepjes of stukjes.

Was 2 tomaten en snijd in plakjes, blokjes of stukjes. Voeg een ½ eetlepel maïzena toe aan een klein bakje met wat water. Roer goed door elkaar heen, dit zal gebruikt worden als ‘lijm’ om de tortilla plakken.

Maak een snelle avocado saus door de avocado te pureren in een blender samen met sap van een ½ citroen, 2 teentjes knoflook en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Taquitos oprollen
Taquitos oprollen

Vul elke maïstortilla tot de onderste helft met wat pulled chicken. Rol de taquito op op en probeer het vlees zo strak mogelijk op te rollen.

Besmeer de rand met het maïzena water om te voorkomen dat de tortilla uit elkaar valt. Herhaal deze stap voor de resterende 7 maïstortillas.

Taquitos met kip
Taquitos met kip

Taquitos met kip afmaken – 10 minuten

Voeg een ondiepe laag zonnebloemolie toe in een braadpan of een andere pan met dikke bodem. Verhit de olie tot 180 graden Celsius.

Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door er met een stukje keukenpapier in te dippen. Zie je bubbels ontstaan? Dan is de olie heet genoeg. 

Frituur de taquitos aan beide kanten tot mooi goudbruin. Dit zal maar een minuut of 3 - 4 duren.

Haal de taquitos met kip uit de olie en laat eventueel uitlekken op een bord met wat keukenpapier erop.

Serveer de taquitos met kip door een handvol gesneden ijsbergsla op een bord te leggen. Leg de taquitos er bovenop en garneer met stukjes tomaat, yoghurt (of knoflooksaus) en de makkelijke avocado saus.

Maak af door wat fijne kaas zoals grana padano over het gerecht heen te strooien. Eet smakelijk!

Taquitos met kip: veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen taquitos en flautas?

Zowel taquito als flauta zijn namen voor hetzelfde gerecht.

Kan ik de pulled chicken vervangen?

Je kunt de vulling vervangen met elk ander soort vlees. Maar je kunt ook gebruik maken van vleesvervangers of vervang het vlees met een mengsel van verschillende groenten.

Hoeveel taquitos per persoon?

Reken tussen de 2 - 3 taquitos per persoon. Voor kleine en jonge kinderen is het voldoende om tussen 1 - 2 taquitos te serveren.

Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Zelf chapati maken
Volgend recept →
Groenten curry

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!