Broodje kroket
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Broodje kroket

Een broodje kroket wordt nog lekkerder met een simpel sausje, zelfgemaakte witte puntjes en kroketten. Zo kun je zelfs buiten Nederland genieten van een broodje kroket.

10 minuten
4 personen
Recept broodje kroket
Broodje kroket ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-06-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
10 minuten

Naast een rundvlees kroket, kun je ook zelf kipkroketten maken. Beide kroketten zijn lekker op een broodje, die je overigens ook zelf kunt maken. Zo kun je ook genieten van een heerlijk broodje kroket buiten Nederland.

Verhit een flinke laag olie in een pan met dikke bodem. Je kunt de olie het beste tot 175 graden Celsius verwarmen, verhit olie nooit heter dan 180 graden Celsius.

Broodje kroket
Broodje kroket

Hoe lang moet je kroketten frituren?

Ten eerste is het belangrijk of de kroket bevroren of ontdooid is, beide geeft een prima resultaat. Echter geven ontdooide kroketten een nog mooier resultaat tijdens het frituren.

Bij een bevroren kroket houd je ongeveer een tijd aan van 5 minuten. Dan is de korst mooi goudbruin, maar niet te donker, en de binnenkant niet meer bevroren/koud.

Bak nooit teveel kroketten tegelijk, dan zal de olie te snel afkoelen waardoor de kroketten zich vol zullen zuigen met olie.

Het broodje kroket maken – 10 minuten

Meng de grove mosterd samen met crème fraîche. Snijd de zachte broodjes open en verdeel hier een eetlepel saus over.

Laat de kroket na het frituren uitlekken om overtollige olie te verwijderen. Plaats de (zelfgemaakte) kroket in het (zelfgemaakte) broodje, eet smakelijk!

Tips!

In welke olie frituur je het beste kroketten?

Je kunt het beste geen ouderwetse vast frituurvet gebruiken, sommige vinden dit het allerlekkerste maar het bevat veel meer onverzadigde vetzuren t.o.v. olie.

Je kunt een speciale frituurolie gebruiken, maar een olie met een neutrale smaak zoals arachideolie, zonnebloemolie of rijstolie kan ook. Deze zijn geschikt omdat deze tot hoge temperatuur kunnen worden verhit.

Hoe voorkom je dat kroketten openbarsten?

Bak nooit teveel kroketten tegelijk, de olie zal hierdoor afkoelen waardoor de kroketten zich volzuigen met olie.

Daarnaast gaat je kroket ook sneller openbarsten als de vulling te heet is, dit komt meestal door een te hoge temperatuur van de olie. 

De reden waarom kroketten openbarsten is omdat alles wat je verwarmt uitzet, hierdoor ontstaat er druk op de korst. Zodra er een beetje druk op de korst komt en er kleine gaatjes in komen hoor je dit direct. Zodra je dit geluid hoort, moet je goed opletten want dan zal het gaatje snel groter worden en volledig openbarsten.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Broodje kroket"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.