Kippendijen met champignonroomsaus

(33)

Deze kippendijen met champignonroomsaus zijn makkelijk om te maken en zitten bomvol smaak. Ontzettend romig met een vleugje mosterd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kippendijen met champignonroomsaus

Ingrediënten


  • 8 kippendijen
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 50 ml cognac of eventueel droge witte wijn
  • 250 ml room
  • 2 theelepels mosterd
  • klontje boter
  • scheut olijfolie
  • platte peterselie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • keukenpapier
  • champignonborstel
  • grote bakpan met deksel
  • vleestang
  • houten lepel

Kippendijen met champignonroomsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kippendijen-met-champignonroomsaus


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Dep de kippendijen droog met keukenpapier en bestrooi ruim met peper en zout.

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.

Kippendijen met champignonroomsaus
Kippendijen met champignonroomsaus

De kippendijen in champignonroomsaus afmaken – 30 minuten

Verhit een klontje boter samen met een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak de kippendijen mooi goudbruin aan beide kanten en haal deze dan uit de pan.

Bak de plakjes champignons tot deze mooi bruin zijn en bak de sjalot en knoflook nog enkele minuten mee.

Blus af met cognac of witte wijn om de aanbaksels van de pan los te maken. Laat dit 2 minuten koken en schenk 250 ml room samen met 2 theelepels mosterd erbij. 

Roer het geheel goed door en plaats de kippendijen terug in de pan. Plaats een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.

Hak ondertussen de peterselie fijn. Controleer of de kippendijen gaar zijn en breng de roomsaus op smaak met peper en zout. Maak af met de gehakte peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
33 stemmen

Kippendijen met champignonroomsaus: Veel gestelde vragen

Wat is lekker bij kippendijen in champignonroomsaus?

Je kunt de kip in roomsaus serveren met rijst, pasta of bijvoorbeeld gekookte aardappelen. Serveer er bijvoorbeeld gekookte broccoli of een salade bij.

Welke champignons voor een champignonroomsaus?

Je kunt behalve kastanjechampignons ook witte champignons of een mix van beide soorten gebruiken.

Je kunt eventueel ook oesterzwammen, shiitake of andere paddenstoelensoorten gebruiken.

0 reacties op Kippendijen met champignonroomsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.