Deze kippendijen met champignonroomsaus zijn makkelijk om te maken en zitten bomvol smaak. Ontzettend romig met een vleugje mosterd.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kippendijen-met-champignonroomsaus
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Dep de kippendijen droog met keukenpapier en bestrooi ruim met peper en zout.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.
Verhit een klontje boter samen met een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak de kippendijen mooi goudbruin aan beide kanten en haal deze dan uit de pan.
Bak de plakjes champignons tot deze mooi bruin zijn en bak de sjalot en knoflook nog enkele minuten mee.
Blus af met cognac of witte wijn om de aanbaksels van de pan los te maken. Laat dit 2 minuten koken en schenk 250 ml room samen met 2 theelepels mosterd erbij.
Roer het geheel goed door en plaats de kippendijen terug in de pan. Plaats een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.
Hak ondertussen de peterselie fijn. Controleer of de kippendijen gaar zijn en breng de roomsaus op smaak met peper en zout. Maak af met de gehakte peterselie, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat is lekker bij kippendijen in champignonroomsaus?
Je kunt de kip in roomsaus serveren met rijst, pasta of bijvoorbeeld gekookte aardappelen. Serveer er bijvoorbeeld gekookte broccoli of een salade bij.
Welke champignons voor een champignonroomsaus?
Je kunt behalve kastanjechampignons ook witte champignons of een mix van beide soorten gebruiken.
Je kunt eventueel ook oesterzwammen, shiitake of andere paddenstoelensoorten gebruiken.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.