Deze kippendijen met champignonroomsaus zijn makkelijk om te maken en zitten bomvol smaak. Ontzettend romig met een vleugje mosterd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-10-2024
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Dep de kippendijen droog met keukenpapier en bestrooi ruim met peper en zout.
Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.
Verhit een klontje boter samen met een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak de kippendijen mooi goudbruin aan beide kanten en haal deze dan uit de pan.
Bak de plakjes champignons tot deze mooi bruin zijn en bak de sjalot en knoflook nog enkele minuten mee.
Blus af met cognac of witte wijn om de aanbaksels van de pan los te maken. Laat dit 2 minuten koken en schenk 250 ml room samen met 2 theelepels mosterd erbij.
Roer het geheel goed door en plaats de kippendijen terug in de pan. Plaats een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.
Hak ondertussen de peterselie fijn. Controleer of de kippendijen gaar zijn en breng de roomsaus op smaak met peper en zout. Maak af met de gehakte peterselie, eet smakelijk!
Wat is lekker bij kippendijen in champignonroomsaus?
Je kunt de kip in roomsaus serveren met rijst, pasta of bijvoorbeeld gekookte aardappelen. Serveer er bijvoorbeeld gekookte broccoli of een salade bij.
Welke champignons voor een champignonroomsaus?
Je kunt behalve kastanjechampignons ook witte champignons of een mix van beide soorten gebruiken.
Je kunt eventueel ook oesterzwammen, shiitake of andere paddenstoelensoorten gebruiken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.