Kippendijen met champignonroomsaus
😍 36 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Kippendijen met champignonroomsaus

Deze kippendijen met champignonroomsaus zijn makkelijk om te maken en zitten bomvol smaak. Ontzettend romig met een vleugje mosterd.

45 minuten
4 personen
Kippendijen met champignonroomsaus ingrediënten

Recept kippendijen met champignonroomsaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept kippendijen met champignonroomsaus allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 11-03-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Dep de kippendijen droog met keukenpapier en bestrooi ruim met peper en zout.

Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.

Kippendijen met champignonroomsaus
Kippendijen met champignonroomsaus

De kippendijen in champignonroomsaus afmaken – 30 minuten

Verhit een klontje boter samen met een scheut olijfolie in een grote bakpan. Bak de kippendijen mooi goudbruin aan beide kanten en haal deze dan uit de pan.

Bak de plakjes champignons tot deze mooi bruin zijn en bak de sjalot en knoflook nog enkele minuten mee.

Blus af met cognac of witte wijn om de aanbaksels van de pan los te maken. Laat dit 2 minuten koken en schenk 250 ml room samen met 2 theelepels mosterd erbij. 

Roer het geheel goed door en plaats de kippendijen terug in de pan. Plaats een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.

Hak ondertussen de peterselie fijn. Controleer of de kippendijen gaar zijn en breng de roomsaus op smaak met peper en zout. Maak af met de gehakte peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Wat is lekker bij kippendijen in champignonroomsaus?

Je kunt de kip in roomsaus serveren met rijst, pasta of bijvoorbeeld gekookte aardappelen. Serveer er bijvoorbeeld gekookte broccoli of een salade bij.

Welke champignons voor een champignonroomsaus?

Je kunt behalve kastanjechampignons ook witte champignons of een mix van beide soorten gebruiken.

Je kunt eventueel ook oesterzwammen, shiitake of andere paddenstoelensoorten gebruiken.

Wat vind je hiervan?

36 waarderingen
😍
36
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
938.70 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.49 g
2.01 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
77.19 g
28.04 g
Eiwitten
51.39 g
Vezels
2.01 g
Natrium
632.92 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
2 kippendijen 639.00 0.60 g - 49.50 g 13.50 g 48.00 g - 225.00 mg 2.10 mg 24.00 mg 54.00 mg 600.00 mg 480.00 mg 0.15 mg 3.90 mg - 54.00 µg - 0.30 mg 0.06 mg - - 0.90 mg 1.95 µg - 0.60 mg 6.00 µg -
50 gram kastanjechampignons 8.00 0.15 g 0.10 g - - 1.35 g 1.25 g 4.00 mg 0.60 mg 4.00 mg 5.50 mg 212.50 mg 62.50 mg 0.30 mg 0.20 mg - - 2.45 mg - - 0.05 mg 0.22 mg 0.03 mg - 15.00 µg - - -
0.25 sjalot 2.00 0.46 g - 0.01 g - 0.11 g 0.16 g - 0.09 mg 4.50 mg - - - - - - - 1.18 mg - - - - - - - - - -
0.5 knoflooktenen 4.90 0.98 g 0.03 g - - 0.21 g 0.07 g 0.14 mg 0.05 mg 5.95 mg 0.70 mg 21.00 mg 4.55 mg 0.01 mg 0.04 mg 0.05 µg - 0.49 mg - - 0.01 mg - 0.01 mg - 0.14 µg - - -
12.5 ml cognac of droge witte wijn 22.00 0.10 g 0.10 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
62.5 ml room melk 210.63 1.75 g 1.75 g 22.50 g 12.50 g 1.25 g - 21.88 mg - 46.88 mg 6.25 mg 59.38 mg 37.50 mg 0.01 mg 0.13 mg - - 0.63 mg 0.56 mg 0.22 mg 0.01 mg 0.06 mg 0.02 mg 0.13 µg 1.88 µg - - -
0.5 theelepeltjes mosterd mosterd 2.98 0.26 g - 0.14 g 0.04 g 0.18 g - 42.00 mg 0.06 mg 2.80 mg 2.80 mg 4.55 mg 2.45 mg 0.01 mg 0.04 mg - - - - - - - - - - - - -
0.25 klontje boter melk 22.05 0.02 g 0.02 g 2.48 g 1.62 g 0.02 g - 0.15 mg - 0.39 mg 0.06 mg 0.45 mg 0.60 mg - - - - - 0.04 mg 0.03 mg - - - - - - - -
0.25 scheut olijfolie 22.08 0.01 g - 2.50 g 0.36 g - - 0.03 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
platte peterselie 0.68 0.03 g - - - 0.09 g 0.09 g 0.60 mg 0.15 mg 0.80 mg 1.00 mg 17.00 mg 2.60 mg - 0.02 mg - - 3.20 mg - 0.02 mg - 0.01 mg - - 2.40 µg - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
    938.70 5.49 g 2.01 g 77.19 g 28.04 g 51.39 g 2.01 g 632.92 mg 3.15 mg 93.31 mg 71.64 mg 925.96 mg 591.71 mg 0.48 mg 4.33 mg 0.57 µg 54.02 µg 9.28 mg 0.90 mg 0.33 mg 0.07 mg 0.29 mg 0.97 mg 2.08 µg 19.59 µg 0.68 mg 8.86 µg -
2 reacties op "Kippendijen met champignonroomsaus"
Hendrik(77jr.) zegt op 11-03-2025
Dit recept een paar keer gegeten en Vrijdag a.s. kan ik het weer aan kinderen en kleinkinderen voorschotelen (blus trouwens af met rum/80% (45 jaar oud)
Véronique zegt op 12-03-2025
Wat leuk om te horen Hendrik! Eet smakelijk alvast met de kinderen en kleinkinderen, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.