Deze citroen risotto met kip is extra lekker met artisjok en kaas. Een tikkeltje fris en hartig tegelijk, perfect voor de zomer!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalot en knoflook en snijd deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.
Verwarm de kippenbouillon en snijd de artisjokharten door de helft.
Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Bak de blokjes kip enkele minuten mee. Voeg de rijst toe en bak tot de rijst glazig is geworden.
Schenk er dan een scheut witte wijn bij en laat dit op middelhoog vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen.
Voeg dan steeds een soeplepel bouillon toe en voeg pas een volgende toe als de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat de rijst al gaar is voordat je alle bouillon hebt gebruikt. Het kan ook zijn dat de rijst nog niet gaar is en je iets meer bouillon nodig hebt.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit en roer dit door de risotto samen met de artisjokharten. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer eventueel met peterselie en serveer met geraspte parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Welke rijst kan ik het beste gebruiken voor risotto?
De meest gebruikte rijst voor risotto is Arborio rijst. Je kunt bijvoorbeeld ook Vialone Nano of Carnaroli gebruiken. De soort rijstkorrel bepaald o.a. ook de romigheid en structuur van je risotto.
Welke kaas is het lekkerste bij risotto?
Je kunt voor risotto parmezaanse kaas gebruiken, maar grana padano is ook erg lekker en meestal iets goedkoper.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.