Citroen risotto met kip
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Citroen risotto met kip

Deze citroen risotto met kip is extra lekker met artisjok en kaas. Een tikkeltje fris en hartig tegelijk, perfect voor de zomer!

45 minuten
4 personen
Citroen risotto met kip ingrediënten
Recept citroen risotto met kip

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-08-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalot en knoflook en snijd deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes.

Verwarm de kippenbouillon en snijd de artisjokharten door de helft.

Citroen risotto met kip
Citroen risotto met kip

De citroen risotto met kip afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Bak de blokjes kip enkele minuten mee. Voeg de rijst toe en bak tot de rijst glazig is geworden.

Schenk er dan een scheut witte wijn bij en laat dit op middelhoog vuur zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen.

Voeg dan steeds een soeplepel bouillon toe en voeg pas een volgende toe als de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat de rijst al gaar is voordat je alle bouillon hebt gebruikt. Het kan ook zijn dat de rijst nog niet gaar is en je iets meer bouillon nodig hebt.

Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit en roer dit door de risotto samen met de artisjokharten. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer eventueel met peterselie en serveer met geraspte parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Tips!

Welke rijst kan ik het beste gebruiken voor risotto?

De meest gebruikte rijst voor risotto is Arborio rijst. Je kunt bijvoorbeeld ook Vialone Nano of Carnaroli gebruiken. De soort rijstkorrel bepaald o.a. ook de romigheid en structuur van je risotto.

Welke kaas is het lekkerste bij risotto?

Je kunt voor risotto parmezaanse kaas gebruiken, maar grana padano is ook erg lekker en meestal iets goedkoper.

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
361.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.97 g
2.44 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.91 g
5.31 g
Eiwitten
43.05 g
Vezels
2.01 g
Natrium
1596.57 mg
Mineralen
Ijzer
2.59 mg
Calcium
181.35 mg
Magnesium
62.57 mg
Kalium
62.57 mg
Fosfor
560.13 mg
Koper
0.21 mg
Zink
2.06 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
3.77 µg
Vitamines
Vitamine C
13.95 mg
Vitamine D
0.18 mg
Vitamine A
37.58 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.26 mg
Vitamine B6
1 mg
Vitamine B12
0.96 µg
Foliumzuur
21.24 µg
Vitamine E
0.83 mg
Vitamine K
3.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Citroen risotto met kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.