Kip met misosaus
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip met misosaus

Deze kip met misosaus uit de oven is makkelijk om te maken. Een heerlijke hartige saus met super malse kippenbouten.

50 minuten
4 personen
Kip met misosaus ingrediënten
Recept kip met misosaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Dep de kippenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. 

Meng misopasta met een scheutje mirin en sojasaus en zet opzij. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kip met misosaus
Kip met misosaus

De kip met misosaus afmaken – 40 minuten

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en voeg een scheut zonnebloemolie en een klont boter toe. Bak hierin de kippenbouten aan beide kanten mooi bruin.

Verplaats de kippenbouten naar een grote ovenschaal en bak de rode ui en knoflooktenen in de bakpan. Blus dit na enkele minuten af met witte wijn en roer er dan het miso mengsel doorheen.

Laat dit enkele minuten zachtjes indikken en verdeel het dan over de kippenbouten. Bak de kippenbouten mooi gaar in ongeveer een half uur.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de kippenbouten. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Tips!

Welke soorten misopasta bestaan er?

Er bestaat witte, gele, rode en zwarte misopasta. In principe kun je stellen dat hoe donkerder de miso, hoe sterker die van smaak is.

Waar wordt misopasta van gemaakt?

Misopasta wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en koji. Afhankelijk van de soort miso die je gebruikt, kan hier o.a. ook rijst, tarwe of gerst aan toegevoegd zijn. 

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
266.41 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.09 g
3.48 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.99 g
3.68 g
Eiwitten
34.05 g
Vezels
1.84 g
Natrium
1474.15 mg
Mineralen
Ijzer
2.41 mg
Calcium
46.65 mg
Magnesium
59.39 mg
Kalium
59.39 mg
Fosfor
370.56 mg
Koper
0.16 mg
Zink
2.63 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
6.29 mg
Vitamine D
0.23 mg
Vitamine A
0.07 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.34 mg
Vitamine B6
0.37 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
10.2 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip met misosaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.