Kip met misosaus

(23)

Deze kip met misosaus uit de oven is makkelijk om te maken. Een heerlijke hartige saus met super malse kippenbouten.

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip met misosaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kippenbouten
  • ½e rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • flinke scheut droge witte wijn
  • 3 eetlepels witte misopasta
  • scheutje mirin
  • scheut zoute sojasaus
  • zonnebloemolie
  • klont boter
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse peterselie
Kip met misosaus Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • keukenpapier
  • kleine kom
  • oven
  • grote ovenschaal
  • grote bakpan
  • vleestang
  • houten lepel

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-met-misosaus


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Dep de kippenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. 

Meng misopasta met een scheutje mirin en sojasaus en zet opzij. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kip met misosaus
Kip met misosaus

De kip met misosaus afmaken – 40 minuten

Verhit een grote bakpan op hoog vuur en voeg een scheut zonnebloemolie en een klont boter toe. Bak hierin de kippenbouten aan beide kanten mooi bruin.

Verplaats de kippenbouten naar een grote ovenschaal en bak de rode ui en knoflooktenen in de bakpan. Blus dit na enkele minuten af met witte wijn en roer er dan het miso mengsel doorheen.

Laat dit enkele minuten zachtjes indikken en verdeel het dan over de kippenbouten. Bak de kippenbouten mooi gaar in ongeveer een half uur.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de kippenbouten. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Kip met misosaus: Veel gestelde vragen

Welke soorten misopasta bestaan er?

Er bestaat witte, gele, rode en zwarte misopasta. In principe kun je stellen dat hoe donkerder de miso, hoe sterker die van smaak is.

Waar wordt misopasta van gemaakt?

Misopasta wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en koji. Afhankelijk van de soort miso die je gebruikt, kan hier o.a. ook rijst, tarwe of gerst aan toegevoegd zijn. 

Wat vind jij van dit recept?
23 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Zelf clotted cream maken

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!