Deze kip met misosaus uit de oven is makkelijk om te maken. Een heerlijke hartige saus met super malse kippenbouten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-05-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Dep de kippenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
Meng misopasta met een scheutje mirin en sojasaus en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit een grote bakpan op hoog vuur en voeg een scheut zonnebloemolie en een klont boter toe. Bak hierin de kippenbouten aan beide kanten mooi bruin.
Verplaats de kippenbouten naar een grote ovenschaal en bak de rode ui en knoflooktenen in de bakpan. Blus dit na enkele minuten af met witte wijn en roer er dan het miso mengsel doorheen.
Laat dit enkele minuten zachtjes indikken en verdeel het dan over de kippenbouten. Bak de kippenbouten mooi gaar in ongeveer een half uur.
De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de kippenbouten. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!
Welke soorten misopasta bestaan er?
Er bestaat witte, gele, rode en zwarte misopasta. In principe kun je stellen dat hoe donkerder de miso, hoe sterker die van smaak is.
Waar wordt misopasta van gemaakt?
Misopasta wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en koji. Afhankelijk van de soort miso die je gebruikt, kan hier o.a. ook rijst, tarwe of gerst aan toegevoegd zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.