Draadjesvlees

(24)

Heerlijk ouderwets draadjesvlees is comfort food ten top. Mals stoofvlees met een kruidige en smaakvolle saus, perfect voor een koude dag. Extra lekker met een smeuïge aardappelpuree.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-11-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Draadjesvlees wordt ook wel suddervlees genoemd, aangezien het urenlang staat te sudderen op laag vuur. Het vult het hele huis met een heerlijke geur die perfect past bij koudere dagen.

Schroei het vlees altijd goed dicht en wacht met omdraaien tot het goed bruin is geworden. Hierdoor zullen de sappen in het vlees blijven waardoor het vlees malser zal worden.

Zwarte peper geeft een gerecht een warme smaak, maar je kunt eventueel ook witte peper gebruiken, of een mix van kleuren peper als je geen zwarte peper hebt.

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Draadjesvlees

Ingrediënten


  • 6 sukadelappen
  • 1 grote ui
  • 100 gram boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 100 ml rode wijn
  • 300 ml runderbouillon
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • 3 plakken kruidkoek
  • 2 eetlepels appelstroop

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel
  • vleestang
  • groot bord
  • houten lepel

Draadjesvlees Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/draadjesvlees


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Haal de sukadelappen vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen.

Pel de ui en snijd deze in dunne (halve) ringen. Bestrooi de sukadelappen ruim met zwarte peper en zout.

Draadjesvlees
Draadjesvlees

Het draadjesvlees maken – 2 uur + 30 minuten

Verhit ongeveer 100 gram roomboter in een braadpan en bak de sukadelappen mooi bruin aan beide kanten. Draai het vlees pas om als deze goed bruin is geworden.

Voeg de ui toe samen met 2 laurierblaadjes en 6 kruidnagels en bak de ui tot deze glazig is geworden.

Blus af met 100 ml rode wijn en schenk er na 2 minuten 300 ml runderbouillon bij. Roer er 2 eetlepels stroop doorheen en breng aan de kook.

Zodra het kookt zet je het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.

De exacte suddertijd is afhankelijk van het soort vlees, sommige stukken zijn taaier dan andere stukken. Mocht het vlees nog niet mals zijn geworden, voeg dan een beetje extra water toe en sudder het vlees nog iets langer.

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Haal het vlees uit de pan en verkruimel 3 plakken peperkoek in de saus. Roer glad en je zult merken dat de peperkoek de saus zal binden.

Plaats het vlees terug in de pan en breng het geheel op smaak met zwarte peper en zout. Serveer het draadjesvlees bijvoorbeeld met (zoete) aardappelpuree, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-11-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
24 stemmen

Draadjesvlees: Veel gestelde vragen

Welk vlees voor draadjesvlees?

Voor het maken van draadjesvlees kun je het beste sukadelappen of riblappen gebruiken. 

Hoe lang moet draadjesvlees sudderen?

Draadjesvlees laat je meestal tussen de 1,5 en 3 uur sudderen. De exacte suddertijd is afhankelijk van het soort vlees, want niet elk stuk vlees is bijvoorbeeld even dik of even mals.

0 reacties op Draadjesvlees

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.