Draadjesvlees
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Draadjesvlees

Heerlijk ouderwets draadjesvlees is comfort food ten top. Mals stoofvlees met een kruidige en smaakvolle saus, perfect voor een koude dag. Extra lekker met een smeuïge aardappelpuree.

2 uur 40 minuten
6 personen

Draadjesvlees wordt ook wel suddervlees genoemd, aangezien het urenlang staat te sudderen op laag vuur. Het vult het hele huis met een heerlijke geur die perfect past bij koudere dagen.

Schroei het vlees altijd goed dicht en wacht met omdraaien tot het goed bruin is geworden. Hierdoor zullen de sappen in het vlees blijven waardoor het vlees malser zal worden.

Zwarte peper geeft een gerecht een warme smaak, maar je kunt eventueel ook witte peper gebruiken, of een mix van kleuren peper als je geen zwarte peper hebt.

Recept draadjesvlees
Draadjesvlees ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-11-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
2 uur 30 minuten
Totale tijd
2 uur 40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Haal de sukadelappen vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen.

Pel de ui en snijd deze in dunne (halve) ringen. Bestrooi de sukadelappen ruim met zwarte peper en zout.

Draadjesvlees
Draadjesvlees

Het draadjesvlees maken – 2 uur + 30 minuten

Verhit ongeveer 100 gram roomboter in een braadpan en bak de sukadelappen mooi bruin aan beide kanten. Draai het vlees pas om als deze goed bruin is geworden.

Voeg de ui toe samen met 2 laurierblaadjes en 6 kruidnagels en bak de ui tot deze glazig is geworden.

Blus af met 100 ml rode wijn en schenk er na 2 minuten 300 ml runderbouillon bij. Roer er 2 eetlepels stroop doorheen en breng aan de kook.

Zodra het kookt zet je het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.

De exacte suddertijd is afhankelijk van het soort vlees, sommige stukken zijn taaier dan andere stukken. Mocht het vlees nog niet mals zijn geworden, voeg dan een beetje extra water toe en sudder het vlees nog iets langer.

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Haal het vlees uit de pan en verkruimel 3 plakken peperkoek in de saus. Roer glad en je zult merken dat de peperkoek de saus zal binden.

Plaats het vlees terug in de pan en breng het geheel op smaak met zwarte peper en zout. Serveer het draadjesvlees bijvoorbeeld met (zoete) aardappelpuree, eet smakelijk!

Tips!

Welk vlees voor draadjesvlees?

Voor het maken van draadjesvlees kun je het beste sukadelappen of riblappen gebruiken. 

Hoe lang moet draadjesvlees sudderen?

Draadjesvlees laat je meestal tussen de 1,5 en 3 uur sudderen. De exacte suddertijd is afhankelijk van het soort vlees, want niet elk stuk vlees is bijvoorbeeld even dik of even mals.

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Draadjesvlees"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.