Licht

95 Recepten

 


Kokoscurry met kip en courgette

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een makkelijke kokoscurry met kip en courgette, zonder curry pasta maar wel met heerlijke smaakmakers. Klaar in 40 minuten.


Mangotaart

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een makkelijke mangotaart met een simpele zelfgemaakte bodem, slagroom, amandel en chocolade. Kan gemaakt worden met verse of diepvries mango.


Maaltijdsalade met krieltjes

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een maaltijdsalade met krieltjes, gegrilde courgette en gemengde sla. Extra lekker met een frisse dressing met een vleugje pesto.


Kip piccata

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Deze heerlijke kip piccata kent zijn oorsprong in Italië. Het is een dun stukje kip in een zachte en frisse saus van citroen, kappertjes en boter.


Viskoekjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Deze heerlijk geurende viskoekjes zijn klaar binnen 20 minuten. Perfect voor een frisse lunch of snack in de lente of zomer, eventueel met tartaarsaus.


Spaghetti met tonijn

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Deze spaghetti met tonijn is ontzettend makkelijk en staat binnen een half uur op tafel. Lekker verfrissend voor de lente met kappertjes en citroen.


Wrap met eend

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Een wrap met eend is heerlijk voor de lunch of avondeten. Met krokante maïs, sla, rode uien, een frisse knoflooksaus en ontzettend malse eendenborst.


Plaattaart met blauwe kaas en walnoten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een plaattaart met blauwe kaas en walnoten is klaar binnen een half uur. Heerlijke makkelijke lunch met 2 soorten kaas en sinaasappel.


Tafelzuur: zoetzure groenten

Kooktijd 1 uur Aantal personen 10 personen

Zoetzure groenten zijn niet alleen lang houdbaar door ze in te maken, maar ze zijn ook nog eens het perfecte bijgerecht, net zoals augurken.


Luchtige cake met jam

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Deze luchtige cake met jam is gemaakt zonder boter, daardoor een erg lichte cake waar je makkelijk nog een stuk van kunt nemen.


Zalm spiesen van de barbecue

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Als je van vis houdt zijn deze zalm spiesen van de barbecue een aanrader. Ze zien er leuk uit en smaken nog eens extra lekker met botermalse zalm.


Spaghetti met garnalen en erwten

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (3)

Deze spaghetti met garnalen en erwten staat binnen een half uur op tafel. Perfect voor de zomer door de frisse sinaasappel en verse tijm.


Ananas bavarois

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (49)

Super zachte en luchtige ananas bavarois is extra lekker met een vleugje rum. Kan natuurlijk ook zonder voor de kinderen deze Pasen.


Kabeljauw met een krokant korstje

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Deze kabeljauw met een krokant jasje staat binnen 20 minuten op tafel. Een krokant korstje gemaakt zonder boter, maar met olijfolie en rode ui. Yum!


Salade met parelcouscous, mozzarella en venkel

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Maak tijdens warme dagen eens een frisse salade met parelcouscous, mozzarella en venkel als avondmaaltijd. Kan ook als lunch of voorgerecht.



Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!