Zalm spiesen van de barbecue
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zalm spiesen van de barbecue

Als je van vis houdt zijn deze zalm spiesen van de barbecue een aanrader. Ze zien er leuk uit en smaken nog eens extra lekker met botermalse zalm.

20 minuten
4 personen
Zalm spiesen van de barbecue ingrediënten
Recept zalm spiesen van de barbecue

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in niet al te grote stukjes.

Pel de rode ui en snijd deze in partjes. Was de tomaatjes en leg de houten spiesen eventueel eerst in water om te voorkomen dat ze kunnen gaan verbranden op de barbecue.

Verwijder eventueel de graten en huid van de zalmfilets en snijd deze in grote blokjes.

Rijg de tomaatjes, rode ui, groene paprika en zalm om en om aan de spiesen. Besprenkel deze dan met olijfolie. 

Zalm spiesen van de barbecue voorbereid
Zalm spiesen van de barbecue voorbereid

De zZalm spiesen van de barbecue afmaken – 10 minuten

Je kunt de spiesen direct op het rooster van de barbecue bereiden, maar let erop dat de zalm snel kan plakken.

Tip: Je kunt om het makkelijker te maken een aluminium schaal gebruiken.

Zalm spiesen van de barbecue
Zalm spiesen van de barbecue

Grill de spiesen enkele minuten aan beide kanten tot de zalm mooi gaar is, zorg ervoor dat deze niet te lang op de barbecue liggen want dan zal de zalm droog worden.

Breng de spiesen na het grillen op smaak met peper en zout en besprenkel met een beetje citroensap. Eet smakelijk! 

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
228.2 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.97 g
11.13 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.9 g
2.15 g
Eiwitten
18.43 g
Vezels
4.66 g
Natrium
469.84 mg
Mineralen
Ijzer
0.93 mg
Calcium
72.19 mg
Magnesium
59.39 mg
Kalium
59.39 mg
Fosfor
251.39 mg
Koper
0.32 mg
Zink
1.07 mg
Jodium
39.89 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
102.85 mg
Vitamine D
5.63 mg
Vitamine A
0.22 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.55 mg
Vitamine B12
2.13 µg
Foliumzuur
42.69 µg
Vitamine E
1.64 mg
Vitamine K
26.3 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zalm spiesen van de barbecue"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.