Als je van vis houdt zijn deze zalm spiesen van de barbecue een aanrader. Ze zien er leuk uit en smaken nog eens extra lekker met botermalse zalm.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-11-2024
Was de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in niet al te grote stukjes.
Pel de rode ui en snijd deze in partjes. Was de tomaatjes en leg de houten spiesen eventueel eerst in water om te voorkomen dat ze kunnen gaan verbranden op de barbecue.
Verwijder eventueel de graten en huid van de zalmfilets en snijd deze in grote blokjes.
Rijg de tomaatjes, rode ui, groene paprika en zalm om en om aan de spiesen. Besprenkel deze dan met olijfolie.
Je kunt de spiesen direct op het rooster van de barbecue bereiden, maar let erop dat de zalm snel kan plakken.
Tip: Je kunt om het makkelijker te maken een aluminium schaal gebruiken.
Grill de spiesen enkele minuten aan beide kanten tot de zalm mooi gaar is, zorg ervoor dat deze niet te lang op de barbecue liggen want dan zal de zalm droog worden.
Breng de spiesen na het grillen op smaak met peper en zout en besprenkel met een beetje citroensap. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.