Zalm spiesen van de barbecue

(10)

Als je van vis houdt zijn deze zalm spiesen van de barbecue een aanrader. Ze zien er leuk uit en smaken nog eens extra lekker met botermalse zalm.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zalm spiesen van de barbecue

Ingrediënten


  • 2 zalmfilets
  • 1/2e groene paprika
  • 10 kleine tomaatjes
  • 1/2e rode ui
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1/2e citroen
  • Optioneel: Je kunt evt nog een stukje witvis in het midden doen

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: fileermes
  • spiesen (hout of roestvrij staal)

Zalm spiesen van de barbecue Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-spiesen-van-de-barbecue


Voorbereiding – 10 minuten

Was de groene paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in niet al te grote stukjes.

Pel de rode ui en snijd deze in partjes. Was de tomaatjes en leg de houten spiesen eventueel eerst in water om te voorkomen dat ze kunnen gaan verbranden op de barbecue.

Verwijder eventueel de graten en huid van de zalmfilets en snijd deze in grote blokjes.

Rijg de tomaatjes, rode ui, groene paprika en zalm om en om aan de spiesen. Besprenkel deze dan met olijfolie. 

Zalm spiesen van de barbecue voorbereid
Zalm spiesen van de barbecue voorbereid

De zZalm spiesen van de barbecue afmaken – 10 minuten

Je kunt de spiesen direct op het rooster van de barbecue bereiden, maar let erop dat de zalm snel kan plakken.

Tip: Je kunt om het makkelijker te maken een aluminium schaal gebruiken.

Zalm spiesen van de barbecue
Zalm spiesen van de barbecue

Grill de spiesen enkele minuten aan beide kanten tot de zalm mooi gaar is, zorg ervoor dat deze niet te lang op de barbecue liggen want dan zal de zalm droog worden.

Breng de spiesen na het grillen op smaak met peper en zout en besprenkel met een beetje citroensap. Eet smakelijk! 

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Zalm spiesen van de barbecue

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.