Wrap met eend
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wrap met eend

Een wrap met eend is heerlijk voor de lunch of avondeten. Met krokante maïs, sla, rode uien, een frisse knoflooksaus en ontzettend malse eendenborst.

40 minuten
4 personen
Wrap met eend ingrediënten
Recept wrap met eend

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Zorg dat de eendenborst minstens een half uur vooraf uit de koelkast is gehaald. Maak eerst de snelle ingelegde rode ui, een half recept is meer dan genoeg.  Was dan de veldsla en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Laat de maïs uit het blik uitlekken en snijd de bosui in dunne ringen. Was de komkommer en snijd deze in smalle repen. Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk.

Maak een simpele knoflooksaus door fijngesneden knoflook te mengen met mayonaise, Griekse yoghurt en sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout. 

Wrap met eend
Wrap met eend

De wrap met eend afmaken – 20 minuten

Snijd het vet van de eendenborst in met een scherp mes en leg deze dan in een koude pan. Zet het vuur laag en laat zo langzaam het vet eruit komen. Als je het vuur te hoog zet, of de eend in een hete pan zal doen, zal deze meteen dicht schroeien waardoor het vet taai zal worden.

Lees een uitgebreidere uitleg over het bakken van eend. Draai de eendenborst zodra het vet mooi goudbruin en krokant is en bak de andere kant ook mooi bruin. De exacte tijd is afhankelijk van de soort en de grootte van de eendenborst.

De eend is het lekkerste als deze nog rosé is en laat de eendenborst dan even rusten voor je deze gaat snijden. Verwarm de tortilla's kort aan beide kanten in een droge bakpan en plaats deze dan op een bord. Verdeel er veldsla, repen komkommer en maïs over.

Snijd de eendenborst in dunne plakjes en verdeel deze over de sla en maïs. Verdeel hier dan bosui, ingelegde rode uien en knoflooksaus overheen. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
588.21 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
72.95 g
3.93 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.47 g
5.82 g
Eiwitten
23.63 g
Vezels
5.36 g
Natrium
1244.6 mg
Mineralen
Ijzer
5.95 mg
Calcium
119.57 mg
Magnesium
69.59 mg
Kalium
69.59 mg
Fosfor
372.21 mg
Koper
0.18 mg
Zink
2.88 mg
Jodium
1.57 µg
Selenium
9.69 µg
Vitamines
Vitamine C
20.98 mg
Vitamine D
1.95 mg
Vitamine A
103.66 mg
Vitamine B1
0.77 mg
Vitamine B2
0.6 mg
Vitamine B6
0.66 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
115.37 µg
Vitamine E
1.27 mg
Vitamine K
37.94 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Wrap met eend"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.