Ohmydish.nl


Wrap met eend

Een wrap met eend is heerlijk voor de lunch of avondeten. Met krokante maïs, sla, rode uien, een frisse knoflooksaus en ontzettend malse eendenborst.

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Wrap met eend

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 tortilla's
  • 1 eendenborst
  • blikje krokante maïs
  • 1/2 recept snelle ingelegde rode uien
  • 2 bosuien
  • 1/2e komkommer
  • 2 flinke handenvol veldsla
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 knoflooktenen
  • peper en zout naar smaak
  • sap van een halve citroen
Wrap met eend ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • lepel
  • 2 middelgrote bakpannen
  • vleestang
  • scherp mes

Bereiden


40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wrap-met-eend


Voorbereiding -- 20 minuten

Zorg dat de eendenborst minstens een half uur vooraf uit de koelkast is gehaald. Maak eerst de snelle ingelegde rode ui, een half recept is meer dan genoeg.  Was dan de veldsla en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Laat de maïs uit het blik uitlekken en snijd de bosui in dunne ringen. Was de komkommer en snijd deze in smalle repen. Pel de knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk.

Maak een simpele knoflooksaus door fijngesneden knoflook te mengen met mayonaise, Griekse yoghurt en sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout. 

Wrap met eend
Wrap met eend

De wrap met eend afmaken -- 20 minuten

Snijd het vet van de eendenborst in met een scherp mes en leg deze dan in een koude pan. Zet het vuur laag en laat zo langzaam het vet eruit komen. Als je het vuur te hoog zet, of de eend in een hete pan zal doen, zal deze meteen dicht schroeien waardoor het vet taai zal worden.

Lees een uitgebreidere uitleg over het bakken van eend. Draai de eendenborst zodra het vet mooi goudbruin en krokant is en bak de andere kant ook mooi bruin. De exacte tijd is afhankelijk van de soort en de grootte van de eendenborst.

De eend is het lekkerste als deze nog rosé is en laat de eendenborst dan even rusten voor je deze gaat snijden. Verwarm de tortilla's kort aan beide kanten in een droge bakpan en plaats deze dan op een bord. Verdeel er veldsla, repen komkommer en maïs over.

Snijd de eendenborst in dunne plakjes en verdeel deze over de sla en maïs. Verdeel hier dan bosui, ingelegde rode uien en knoflooksaus overheen. Smakelijk!

Aangeraden producten (6)


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
Volgend recept →
Pasta met scampi

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.