Tongfilet met cidersaus is een fris en zacht visgerecht met een heerlijke saus gemaakt van o.a. appel cider en mosterd. Klaar in minder dan een half uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-01-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en snijd deze fijn. Dep de tongfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit een klont boter samen met een scheutje olijfolie in een grote bakpan.
Bak de tongfilets enkele minuten aan beide kanten tot deze mooi goudbruin zijn geworden. Haal de filets dan uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie.
Verhit de pan opnieuw, voeg eventueel een beetje extra boter toe en fruit hierin de ui enkele minuten. Blus af met citroensap en cider en breng aan de kook.
Roer de citroenrasp en mosterd erdoor en laat het enkele minuten indikken. Roer dan de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Plaats de tongfilets terug in de saus en verwarm deze nog enkele minuten. Serveer met pasta en een salade, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.