Ohmydish.nl


Tongfilet met cidersaus

Tongfilet met cidersaus is een fris en zacht visgerecht met een heerlijke saus gemaakt van o.a. appel cider en mosterd. Klaar in minder dan een half uur.

Tongfilet met cidersaus
25 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Tongfilet met cidersaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 tongfilets
  • klont roomboter
  • olijfolie
  • ongeveer 200 ml appel cider
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 ui
  • 1 citroen (rasp & sap)
  • klein handjevol platte peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • pasta en een salade om erbij te serveren
Tongfilet met cidersaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • keukenpapier
  • grote bakpan
  • visspatel

Bereiden

25 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tongfilet-met-cidersaus


Voorbereiding --  10 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Dep de tongfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit een klont boter samen met een scheutje olijfolie in een grote bakpan. Bak de tongfilets enkele minuten aan beide kanten tot deze mooi goudbruin zijn geworden. Haal de filets dan uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie.

Tongfilet met cidersaus Tongfilet met cidersaus

Tongfilet met cidersaus afmaken -- 15 minuten

Verhit de pan opnieuw, voeg eventueel een beetje extra boter toe en fruit hierin de ui enkele minuten. Blus af met citroensap en cider en breng aan de kook. Roer de citroenrasp en mosterd erdoor en laat het enkele minuten indikken. Roer dan de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Plaats de tongfilets terug in de saus en verwarm deze nog enkele minuten. Serveer met pasta en een salade, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.