Tongfilet met cidersaus
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tongfilet met cidersaus

Tongfilet met cidersaus is een fris en zacht visgerecht met een heerlijke saus gemaakt van o.a. appel cider en mosterd. Klaar in minder dan een half uur.

25 minuten
2 personen
Tongfilet met cidersaus ingrediënten
Recept tongfilet met cidersaus

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-01-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding –  10 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Dep de tongfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit een klont boter samen met een scheutje olijfolie in een grote bakpan.

Bak de tongfilets enkele minuten aan beide kanten tot deze mooi goudbruin zijn geworden. Haal de filets dan uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie. 

Tongfilet met cidersaus
Tongfilet met cidersaus

Tongfilet met cidersaus afmaken – 15 minuten

Verhit de pan opnieuw, voeg eventueel een beetje extra boter toe en fruit hierin de ui enkele minuten. Blus af met citroensap en cider en breng aan de kook.

Roer de citroenrasp en mosterd erdoor en laat het enkele minuten indikken. Roer dan de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Plaats de tongfilets terug in de saus en verwarm deze nog enkele minuten. Serveer met pasta en een salade, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
599.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
47.19 g
10.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.38 g
14.01 g
Eiwitten
39.67 g
Vezels
5.75 g
Natrium
913.34 mg
Mineralen
Ijzer
3.89 mg
Calcium
132.02 mg
Magnesium
119.99 mg
Kalium
119.99 mg
Fosfor
562.35 mg
Koper
0.19 mg
Zink
2.36 mg
Jodium
51.03 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
48.14 mg
Vitamine D
16.45 mg
Vitamine A
0.28 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.63 mg
Vitamine B6
0.47 mg
Vitamine B12
2.08 µg
Foliumzuur
43.7 µg
Vitamine E
0.16 mg
Vitamine K
5.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tongfilet met cidersaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.