Tongfilet met cidersaus

(8)

Tongfilet met cidersaus is een fris en zacht visgerecht met een heerlijke saus gemaakt van o.a. appel cider en mosterd. Klaar in minder dan een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-01-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Tongfilet met cidersaus

Ingrediënten


  • 2 tongfilets
  • klont roomboter
  • olijfolie
  • ongeveer 200 ml appel cider
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 ui
  • 1 citroen (rasp & sap)
  • klein handjevol platte peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • pasta en een salade om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • keukenpapier
  • grote bakpan
  • visspatel

Tongfilet met cidersaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tongfilet-met-cidersaus


Voorbereiding --  10 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Dep de tongfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit een klont boter samen met een scheutje olijfolie in een grote bakpan.

Bak de tongfilets enkele minuten aan beide kanten tot deze mooi goudbruin zijn geworden. Haal de filets dan uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie. 

Tongfilet met cidersaus
Tongfilet met cidersaus

Tongfilet met cidersaus afmaken -- 15 minuten

Verhit de pan opnieuw, voeg eventueel een beetje extra boter toe en fruit hierin de ui enkele minuten. Blus af met citroensap en cider en breng aan de kook.

Roer de citroenrasp en mosterd erdoor en laat het enkele minuten indikken. Roer dan de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Plaats de tongfilets terug in de saus en verwarm deze nog enkele minuten. Serveer met pasta en een salade, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-01-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2022


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Tongfilet met cidersaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.