Ohmydish.nl


Kabeljauw met een krokant korstje

Deze kabeljauw met een krokant jasje staat binnen 20 minuten op tafel. Een krokant korstje gemaakt zonder boter, maar met olijfolie en rode ui. Yum!

Kabeljauw met een krokant korstje
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Kabeljauw met een krokant korstje

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kabeljauwfilets
  • peper en zout naar smaak
  • 1 kleine rode ui (of een halve grote ui)
  • kleine handvol verse peterselie
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 3 eetlepels panko (Japans broodkruim)
  • kleine handvol pijnboompitten
  • 2 eetlepels goede olijfolie
  • 1 eetlepel honing
Kabeljauw met een krokant korstje ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat of ovenschaal bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • kleine kom
  • lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kabeljauw-met-een-krokant-korstje


Daar is ie weer, de foodblogswap. Ik blijf het leuk vinden om te zien wat anderen maken! Mijn moeder kwam bij ons in Frankrijk op bezoek en ze is dol op vis. Marco trouwens ook, maar het staat hier weinig op tafel omdat ik een vis-allergie heb. Daarom vind ik veel soorten vast ook niet zo lekker, want door de jaren heen regelmatig weer geprobeerd en elke keer toch weer ziek. Helaas! Mijn oog viel meteen op de kabeljauw van Elsa, de combinatie klonk heerlijk en door de mooie foto's wilde ik dit gewoon meteen maken. Als twist verving ik o.a. de gefrituurde uien voor panko en zette de vis in de oven i.p.v. in de grill pan.

Voorbereiding -- 10 minuten

Zorg ervoor dat de kabeljauw ontdooid is en dep deze goed droog met keukenpapier. Rooster de pijnboompitten kort in een droge bakpan. Pel de rode ui en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en meng de pijnboompitten, peterselie en rode ui samen met de honing, olijfolie en balsamico azijn. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en bestrooi de kabeljauw filets ook met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kabeljauw met een krokant korstje Kabeljauw met een krokant korstje

Kabeljauw met een krokant korstje afmaken -- 10 minuten

Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat of ovenschaal en leg hier de kabeljauwfilets in. Voeg de panko toe aan het rode ui mengsel en verdeel dit dan over de kabeljauw.

Bak de vis gaar in ongeveer 10 minuten in de oven, je wilt niet dat de vis te gaar zal zijn maar dat de korst wel krokant is geworden. Wij serveerden deze heerlijke vis met broccoli, pasta en romige kreeftensaus. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Kokos-mango tartelettes
Volgend recept →
Kruidige eendenbouten

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.