Kabeljauw met een krokant korstje
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kabeljauw met een krokant korstje

Deze kabeljauw met een krokant jasje staat binnen 20 minuten op tafel. Een krokant korstje gemaakt zonder boter, maar met olijfolie en rode ui. Yum!

20 minuten
4 personen
Kabeljauw met een krokant korstje ingrediënten
Recept kabeljauw met een krokant korstje

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-03-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Zorg ervoor dat de kabeljauw ontdooid is en dep deze goed droog met keukenpapier. Rooster de pijnboompitten kort in een droge bakpan. 

Pel de rode ui en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en meng de pijnboompitten, peterselie en rode ui samen met de honing, olijfolie en balsamico azijn. 

Breng het mengsel op smaak met peper en zout en bestrooi de kabeljauw filets ook met peper en zout. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Kabeljauw met een krokant korstje
Kabeljauw met een krokant korstje

Kabeljauw met een krokant korstje afmaken – 10 minuten

Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat of ovenschaal en leg hier de kabeljauwfilets in. Voeg de panko toe aan het rode ui mengsel en verdeel dit dan over de kabeljauw. 

Bak de vis gaar in ongeveer 10 minuten in de oven, je wilt niet dat de vis te gaar zal zijn maar dat de korst wel krokant is geworden. Wij serveerden deze heerlijke vis met broccoli, pasta en romige kreeftensaus. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
240.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
12.06 g
6.09 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.7 g
1.58 g
Eiwitten
23.9 g
Vezels
1.39 g
Natrium
468.35 mg
Mineralen
Ijzer
1.6 mg
Calcium
36.06 mg
Magnesium
51.51 mg
Kalium
51.51 mg
Fosfor
395.61 mg
Koper
0.1 mg
Zink
1.26 mg
Jodium
247.52 µg
Selenium
1.2 µg
Vitamines
Vitamine C
12.76 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.2 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.24 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
2.6 µg
Foliumzuur
24.32 µg
Vitamine E
0.1 mg
Vitamine K
2.89 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kabeljauw met een krokant korstje"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.