Spaghetti met garnalen en erwten

(3)

Deze spaghetti met garnalen en erwten staat binnen een half uur op tafel. Perfect voor de zomer door de frisse sinaasappel en verse tijm.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Spaghetti met garnalen en erwten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 200 gram garnalen
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • paar takjes tijm
  • 400 gram spaghetti of andere pasta naar keuze
  • ongeveer 100 gram (diepvries) erwten
  • 1 bakje kleine tomaatjes
  • peper en zout naar smaak
Spaghetti met garnalen en erwten Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: citruspers
  • optioneel: oven en kleine ovenschaal
  • vergiet
  • grote bakpan

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghetti-met-garnalen-en-erwten


Voorbereiding -- 10 minuten

Wij gebruikten kleine garnalen, maar je kunt een soort naar keuze gebruiken. Vul een pan met water en breng aan de kook. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit de sinaasappel en verwijder de steeltjes van de tijm.

Als je de tomaatjes gaat roosteren in de oven dien je deze voor te verwarmen op 180 graden Celsius. Je kunt deze ook eventueel kort bakken in een kleine bakpan, ik vind ze persoonlijk smaakvoller uit de oven. Was de kleine tomaatjes en plaats deze in de kleine ovenschaal. Besprenkel deze met olijfolie, peper en zout en zet opzij.

Spaghetti met garnalen en erwten Spaghetti met garnalen en erwten

Spaghetti met garnalen en erwten afmaken -- 20 minuten

Kook de spaghetti in het kokende water tot deze al dente is. Verwarm ondertussen een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hier in de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de garnalen toe en bak deze nog even mee voor je de erwten en het sinaasappelsap toevoegt. Zet het vuur laag en laat het zachtjes koken, breng op smaak met peper en zout.

Rooster de tomaatjes enkele minuten in de voorverwarmde oven. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de grote bakpan. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en voeg de tijmblaadjes toe. Serveer met de geroosterde tomaatjes, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
← Vorig recept
Airfryer samosa's
Volgend recept →
Acacia siroop

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!