Spaghetti met garnalen en erwten

(7)

Deze spaghetti met garnalen en erwten staat binnen een half uur op tafel. Perfect voor de zomer door de frisse sinaasappel en verse tijm.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Spaghetti met garnalen en erwten

Ingrediënten


  • ongeveer 200 gram garnalen
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • paar takjes tijm
  • 400 gram spaghetti of andere pasta naar keuze
  • ongeveer 100 gram (diepvries) erwten
  • 1 bakje kleine tomaatjes
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: citruspers
  • optioneel: oven en kleine ovenschaal
  • vergiet
  • grote bakpan

Spaghetti met garnalen en erwten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spaghetti-met-garnalen-en-erwten


Voorbereiding – 10 minuten

Tip: voor dit recept gebruikten wij kleine garnaaltjes maar je kunt een elke soort garnalen naar keuze gebruiken.

Vul een pan met water en breng aan de kook. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Pers het sap uit de sinaasappel en verwijder de steeltjes van de tijm. Als je de tomaatjes gaat roosteren in de oven dien je deze voor te verwarmen op 180 graden Celsius.

Je kunt deze ook eventueel kort bakken in een kleine bakpan, ik vind ze persoonlijk smaakvoller uit de oven. Was de kleine tomaatjes en plaats deze in de kleine ovenschaal.

Besprenkel deze met olijfolie, peper en zout en zet opzij. 

Spaghetti met garnalen en erwten
Spaghetti met garnalen en erwten

De spaghetti met garnalen en erwten afmaken – 20 minuten

Kook de spaghetti in het kokende water tot deze al dente is.

Verwarm ondertussen een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hier in de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg de garnalen toe en bak deze nog even mee voor je de erwten en het sinaasappelsap toevoegt.

Zet het vuur laag en laat het zachtjes koken, breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaatjes enkele minuten in de voorverwarmde oven.

Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de grote bakpan. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en voeg de tijmblaadjes toe.

Serveer met de geroosterde tomaatjes, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Spaghetti met garnalen en erwten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.