Deze spaghetti met garnalen en erwten staat binnen een half uur op tafel. Perfect voor de zomer door de frisse sinaasappel en verse tijm.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 16-05-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Tip: voor dit recept gebruikten wij kleine garnaaltjes maar je kunt een elke soort garnalen naar keuze gebruiken.
Vul een pan met water en breng aan de kook. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Pers het sap uit de sinaasappel en verwijder de steeltjes van de tijm. Als je de tomaatjes gaat roosteren in de oven dien je deze voor te verwarmen op 180 graden Celsius.
Je kunt deze ook eventueel kort bakken in een kleine bakpan, ik vind ze persoonlijk smaakvoller uit de oven. Was de kleine tomaatjes en plaats deze in de kleine ovenschaal.
Besprenkel deze met olijfolie, peper en zout en zet opzij.
Kook de spaghetti in het kokende water tot deze al dente is.
Verwarm ondertussen een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hier in de ui en knoflook enkele minuten.
Voeg de garnalen toe en bak deze nog even mee voor je de erwten en het sinaasappelsap toevoegt.
Zet het vuur laag en laat het zachtjes koken, breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaatjes enkele minuten in de voorverwarmde oven.
Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de grote bakpan. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en voeg de tijmblaadjes toe.
Serveer met de geroosterde tomaatjes, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.