Tortilla's met worstjes, witte kool en krokante ui

(1)

Probeer eens een ander soort vulling met deze tortilla's met worstjes, witte kool en krokante ui. Heerlijke zoetzure kruidige kool voor een perfecte balans.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Tortilla's met worstjes, witte kool en krokante ui

Ingrediënten


  • 8 tortilla's
  • 8 chipolata worstjes (of een andere soort, naar keuze)
  • 2 uien
  • bloem
  • 1/4e witte kool
  • 2 eetlepels mosterdzaad
  • 2 eetlepels suiker
  • ongeveer 100 ml azijn
  • ongeveer 200 ml water
  • peper en zout naar smaak
  • 1/4e komkommer
  • chili saus
  • 1 limoen
  • neutrale olie om te frituren
  • optioneel: verse peterselie om te serveren
Tortilla's met worstjes, witte kool en krokante ui Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • pan met dikke bodem om te frituren
  • fijne zeef
  • schuimspaan
  • keukenpapier
  • grote bakpan
  • optioneel: grill pan
  • vleestang

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tortillas-met-worstjes-witte-kool-en-krokante-ui


Voorbereiding – 20 minuten

Verwijder de harde kern van de witte kool en snijd de kool dan zo dun mogelijk. Verwarm water, azijn, suiker en mosterdzaad in een kleine pan.

Breng op smaak met peper en zout en voeg hier de dungesneden kool aan toe. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes garen. Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.

Verdeel de limoen in partjes en zet opzij. Verhit ondertussen neutrale olie om de ui te gaan frituren. Pel de uien en snijd deze in dunne ringen. Haal de ringen los van elkaar en bestrooi deze dan ruim met bloem.

Gebruik een fijne zeef om de overtollige bloem van de uienringen af te schudden en frituur de uien dan kort in de olie. Laat de krokante uienringen uitlekken op keukenpapier en zet ze opzij. 

Tortilla's met worstjes, witte kool en krokante ui
Tortilla's met worstjes, witte kool en krokante ui

De tortilla's met worstjes, witte kool en krokante ui afmaken – 10 minuten

Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de worstjes enkele minuten aan elke kant. Je kunt de tortilla's even kort grillen, maar je kunt ze ook opwarmen in een bakpan.

Laat de witte kool uitlekken en verdeel deze over de tortilla's samen met een worstje, komkommerschijfjes en krokante uien. Maak af met peterselie en chilisaus en serveer met limoen partjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Tortilla's met worstjes, witte kool en krokante ui

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.