Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven

Deze artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven kunnen ook gegaard worden in de braadpan. Een makkelijk, heerlijk zomers eenpansgerecht.

50 minuten
4 personen
Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven ingrediënten
Recept artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Als je verse artisjok gebruikt dien je deze eerst ongeveer 10 minuten te koken, hierna kun je de bladeren en stengels verwijderen zodat de artisjok bodems overblijven.

Snijd de artisjok bodems eventueel door de helft. Bestrooi de kippenbouten ruim met peper en zout. Pel de uien en knoflooktenen en snijd de uien in dunne (halve) ringen en de knoflook fijn.

Schil de aardappels en snijd deze in kleinere stukken, maar niet te klein. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven
Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven

De artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven afmaken – 40 minuten

Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de kippenbouten mooi goudbruin aan beide kanten. Bak de ui en knoflook nog kort mee en blus af met witte wijn.

Voeg de aardappels en artisjok bodems toe samen met de Provençaalse kruiden en kippenbouillon. Bak de kip en aardappeltjes ongeveer een half uur in de oven.

Controleer of de kip en aardappels gaar zijn en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
479.97 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
56.47 g
8.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
5.32 g
1.57 g
Eiwitten
39.3 g
Vezels
11.41 g
Natrium
887.32 mg
Mineralen
Ijzer
5.42 mg
Calcium
149.67 mg
Magnesium
133.63 mg
Kalium
133.63 mg
Fosfor
552.09 mg
Koper
0.6 mg
Zink
4.16 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.25 µg
Vitamines
Vitamine C
32.18 mg
Vitamine D
0.15 mg
Vitamine A
13.22 mg
Vitamine B1
0.36 mg
Vitamine B2
0.54 mg
Vitamine B6
1.12 mg
Vitamine B12
0.45 µg
Foliumzuur
70.84 µg
Vitamine E
1.43 mg
Vitamine K
14.66 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.