Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven

(6)

Deze artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven kunnen ook gegaard worden in de braadpan. Een makkelijk, heerlijk zomers eenpansgerecht.

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 kippenbouten
  • 8 artisjok bodems of harten, vers of uit blik
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 8 vastkokende aardappels
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels herbes de Provence
  • 600 ml kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: grote kookpan voor de verse artisjok
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote braadpan met deksel (ovenbestendig)
  • vleestang

Bereiding


Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/artisjok-met-kip-en-aardappeltjes-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Als je verse artisjok gebruikt dien je deze eerst ongeveer 10 minuten te koken, hierna kun je de bladeren en stengels verwijderen zodat de artisjok bodems overblijven.

Snijd de artisjok bodems eventueel door de helft. Bestrooi de kippenbouten ruim met peper en zout. Pel de uien en knoflooktenen en snijd de uien in dunne (halve) ringen en de knoflook fijn.

Schil de aardappels en snijd deze in kleinere stukken, maar niet te klein. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven
Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven

De artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven afmaken – 40 minuten

Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de kippenbouten mooi goudbruin aan beide kanten. Bak de ui en knoflook nog kort mee en blus af met witte wijn.

Voeg de aardappels en artisjok bodems toe samen met de herbes de Provence en kippenbouillon. Bak de kip en aardappeltjes ongeveer een half uur in de oven.

Controleer of de kip en aardappels gaar zijn en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

6 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.