Deze artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven kunnen ook gegaard worden in de braadpan. Een makkelijk, heerlijk zomers eenpansgerecht.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/artisjok-met-kip-en-aardappeltjes-uit-de-oven
Als je verse artisjok gebruikt dien je deze eerst ongeveer 10 minuten te koken, hierna kun je de bladeren en stengels verwijderen zodat de artisjok bodems overblijven.
Snijd de artisjok bodems eventueel door de helft. Bestrooi de kippenbouten ruim met peper en zout. Pel de uien en knoflooktenen en snijd de uien in dunne (halve) ringen en de knoflook fijn.
Schil de aardappels en snijd deze in kleinere stukken, maar niet te klein. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de kippenbouten mooi goudbruin aan beide kanten. Bak de ui en knoflook nog kort mee en blus af met witte wijn.
Voeg de aardappels en artisjok bodems toe samen met de herbes de Provence en kippenbouillon. Bak de kip en aardappeltjes ongeveer een half uur in de oven.
Controleer of de kip en aardappels gaar zijn en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.