Limoen kwarktaart

(19)

Een frisse limoen kwarktaart die gemaakt is binnen 20 minuten, wel nog even wachten met aansnijden! Ideale taart voor de zomer, te maken zonder oven en maar een paar ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-05-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Limoen kwarktaart

Ingrediënten


  • 700 gram naturel kwark
  • 3 limoenen
  • een pak droge koekjes (bijv. Maria koekjes)
  • 75 gram roomboter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 170 gram gecondenseerde melk (met suiker)

Kookgerei nodig


  • keukenmachine, blender of deegroller en hersluitbare zak
  • kleine sauspan
  • springvorm (24 cm)
  • middelgrote kom
  • garde
  • grote kom

Limoen kwarktaart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limoen-kwarktaart


Voorbereiding – 15 minuten

Verkruimel de koekjes, dit kun je doen met een keukenmachine of blender of met een deegroller. Als je een deegroller gebruikt kun je de koekjes het beste in een hersluitbare zak doen om het aanrecht schoon te houden. 

Smelt roomboter en roer dit door de koekkruimels. Vet een springvorm in met boter en de bodem eventueel met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk dit aan tot een egale taartbodem. 

Rasp de schil en pers het sap van 2,5 limoenen in een kleine sauspan en verwarm dit. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp hier na enkele minuten zoveel mogelijk water uit. Los de gelatine op in het limoensap en zet het vuur uit. 

Limoen kwarktaart
Limoen kwarktaart

Limoen kwarktaart afmaken – 5 minuten + wachttijd

Roer de kwark samen met de gecondenseerde melk tot een gladde massa. Roer hier dan het limoen mengsel door en schenk het mengsel op de koekjesbodem. 

Zet de kwarktaart minimaal 2 uur in de koelkast. Garneer eventueel met de overgebleven halve limoen. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-05-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-08-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

2 reacties op Limoen kwarktaart

Florina plaatste op 27-05-2020 om 15:01:36

Hoi samen? Zou ik ipv de gecondenseerde melk ook geklopte slagroom (250 ml ontknopt) kunnen gebruiken? Voor wat meer lucht in het geheel en ook ter compensatie van mijn te gebruiken magere kwark? Want dan wordt dit komend weekend de feestelijke taart voor de verjaardag van #broerboer ?

Ohmydish plaatste op 28-05-2020 om 15:31:12
Was het nog gelukt met mijn reactie via instagram? Liefs

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.