Een plaattaart met blauwe kaas en walnoten is klaar binnen een half uur. Heerlijke makkelijke lunch met 2 soorten kaas en sinaasappel.
Tip: als je kleine plakjes bladereeg gebruikt kun je deze met een beetje water aan elkaar plakken om een grotere plak te maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-02-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol de uiteinden van de plak bladerdeeg naar binnen om een rand te maken.
Prik gaatjes in het de bodem van het bladerdeeg en verdeel hier de roquefort in kleine stukjes over. Verdeel er dan ook een kleine handvol geraspte kaas overheen.
Verdeel de plakjes rauwe ham in kleine stukjes en verdeel deze over de kaas.
Hak de walnoten grof en verdeel deze ook over de plaattaart.
Bak deze vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en het soort bladerdeeg.
Serveer direct met de rasp van 1 sinaasappel en eventueel verse bieslook. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.