Deze luchtige cake met jam is gemaakt zonder boter, daardoor een erg lichte cake waar je makkelijk nog een stuk van kunt nemen.
Tip: Je kunt zoveel jam gebruiken als gewenst, afhankelijk hoe dik je de lagen wil heb je meer of minder nodig.
Voor dit recept gebruikten wij zelfgemaakte pompoenjam
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-06-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Klop de suiker samen met de eieren tot deze luchtig en bleek zijn, dit kan 5 tot 10 minuten duren afhankelijk van je elektrische mixer.
Zeef de bloem en zout bij de eieren en gebruik een siliconen spatel om het er kort doorheen te vouwen. Zorg dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft.
Verdeel het beslag over de springvorm en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Tijd is afhankelijk van je oven, dus controleer met een houten prikker. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake volledig afkoelen en snijd deze dan door de helft. Besmeer de onderste laag met een laag jam, wij kozen voor een vrij dunne laag pompoenjam maar je kunt elke jam naar smaak gebruiken.
Plaats de bovenste laag cake erop en besmeer de bovenkant ook nog met een dunne laag jam, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.