Deze luchtige cake met jam is gemaakt zonder boter, daardoor een erg lichte cake waar je makkelijk nog een stuk van kunt nemen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/luchtige-cake-met-jam
Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Klop de suiker samen met de eieren tot deze luchtig en bleek zijn, dit kan 5 tot 10 minuten duren afhankelijk van je elektrische mixer.
Zeef de bloem en zout bij de eieren en gebruik een siliconen spatel om het er kort doorheen te vouwen. Zorg dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft.
Verdeel het beslag over de springvorm en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Tijd is afhankelijk van je oven, dus controleer met een houten prikker. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake volledig afkoelen en snijd deze dan door de helft. Besmeer de onderste laag met een laag jam, wij kozen voor een vrij dunne laag pompoenjam maar je kunt elke jam naar smaak gebruiken.
Plaats de bovenste laag cake erop en besmeer de bovenkant ook nog met een dunne laag jam, geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!