Luchtige cake met jam
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Luchtige cake met jam vegetarisch

Deze luchtige cake met jam is gemaakt zonder boter, daardoor een erg lichte cake waar je makkelijk nog een stuk van kunt nemen.

40 minuten
12 personen

Tip: Je kunt zoveel jam gebruiken als gewenst, afhankelijk hoe dik je de lagen wil heb je meer of minder nodig.

Voor dit recept gebruikten wij zelfgemaakte pompoenjam

Luchtige cake met jam ingrediënten

Recept luchtige cake met jam

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-06-2019, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Klop de suiker samen met de eieren tot deze luchtig en bleek zijn, dit kan 5 tot 10 minuten duren afhankelijk van je elektrische mixer. 

Zeef de bloem en zout bij de eieren en gebruik een siliconen spatel om het er kort doorheen te vouwen. Zorg dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft. 

Luchtige cake met jam
Luchtige cake met jam

Luchtige cake met jam afmaken – 30 minuten

Verdeel het beslag over de springvorm en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Tijd is afhankelijk van je oven, dus controleer met een houten prikker. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. 

Luchtige cake met jam net uit de oven
Luchtige cake met jam net uit de oven

Laat de cake volledig afkoelen en snijd deze dan door de helft. Besmeer de onderste laag met een laag jam, wij kozen voor een vrij dunne laag pompoenjam maar je kunt elke jam naar smaak gebruiken. 

Plaats de bovenste laag cake erop en besmeer de bovenkant ook nog met een dunne laag jam, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
139.71 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
21.38 g
12.62 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.58 g
1.24 g
Eiwitten
4.56 g
Vezels
0.35 g
Natrium
63.64 mg
Mineralen
Ijzer
0.59 mg
Calcium
15.15 mg
Magnesium
5.51 mg
Kalium
5.51 mg
Fosfor
57.72 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.47 mg
Jodium
8.75 µg
Selenium
7.68 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.46 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.04 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.07 mg
Vitamine B12
0.58 µg
Foliumzuur
19.38 µg
Vitamine E
0.28 mg
Vitamine K
0.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Luchtige cake met jam"
Florina zegt op 01-07-2019
Goed idee, ga ik vandaag of morgen eens maken. Eigenlijk een soort biscuitbeslag. Eenvoudig met een pot jam: wat kan het leven soms simpel zijn om leuk en lekker te zijn! Bedankt weer voor jullie inspiratie. "Ik blijf het zeggen hoor." Ha ha! (En veel plezier in Nederland. Be welcom!
Ohmydish zegt op 01-07-2019
Florina, daar ben je weer! Lang niet online 'tegen gekomen' :) Klopt, het is inderdaad een biscuitdeeg/spongecake, heel erg simpel. Net want je zegt, eenvoud is soms nog het allerlekkerste. Bedankt voor je leuke bericht, fijne dag. (Dankje!)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.