Deze luchtige cake met jam is gemaakt zonder boter, daardoor een erg lichte cake waar je makkelijk nog een stuk van kunt nemen.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/luchtige-cake-met-jam
Klop de suiker samen met de eieren tot deze luchtig en bleek zijn, dit kan 5 tot 10 minuten duren afhankelijk van je elektrische mixer. Zeef de bloem en zout bij de eieren en gebruik een siliconen spatel om het er kort doorheen te vouwen. Zorg dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft.
Luchtige cake met jam
Luchtige cake met jam net uit de oven
Laat de cake volledig afkoelen en snijd deze dan door de helft. Besmeer de onderste laag met een laag jam, wij kozen voor een vrij dunne laag pompoenjam maar je kunt elke jam naar smaak gebruiken. Plaats de bovenste laag cake erop en besmeer de bovenkant ook nog met een dunne laag jam, geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.