Ohmydish.nl


Viskoekjes

Deze heerlijk geurende viskoekjes zijn klaar binnen 20 minuten. Perfect voor een frisse lunch of snack in de lente of zomer, eventueel met tartaarsaus.

Viskoekjes
20 minuten 2 personen Lunch
Viskoekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram witvis (bijvoorbeeld kabeljauw of koolvis)
  • 1 grote knoflookteen
  • 1/2e ui
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 klein ei
  • 1 eetlepel dille (gedroogd of vers)
  • 1/2e citroen (rasp)
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
Viskoekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • keukenmachine (food processor)
  • middelgrote kom
  • lepel of siliconen spatel
  • grote bakpan
  • spatel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 2 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/viskoekjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de knoflookteen en halve ui en snijd deze grof. Voeg deze samen met de vis toe aan de keukenmachine en maal deze fijn. Verplaats het mengsel dan naar een kom en voeg hier dille en de rasp van een halve citroen aan toe. Voeg een klein ei en ongeveer 3 eetlepels bloem aan toe, je kunt eventueel meer bloem toevoegen als het mengsel nog erg plakkerig is. Voeg niet teveel bloem toe want dan zullen de koekjes erg droog worden. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Viskoekjes Viskoekjes

Viskoekjes bakken -- 10 minuten

Verhit een flinke scheut olie in een bakpan. Maak hoopjes van ongeveer een eetlepel van het mengsel en druk dit plat. Bak beide kanten mooi goudbruin en serveer direct. Lekker met bijvoorbeeld tartaarsaus, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
← Vorig recept
Mini quiches met ananas
Volgend recept →
Crudité

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.