Wortelsalade
😍 24Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Wortelsalade veganistisch

Een makkelijke wortelsalade met maar een paar ingrediënten. Ideaal als bijgerecht bij vlees, vis of tijdens de barbecue. Klaar binnen 15 minuten. Recept voor 6 personen.

15 minuten
6 personen
Wortelsalade ingrediënten

Recept wortelsalade

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-02-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 17-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
15 minuten

Wortelsalade maken – 15 minuten

Pel de sjalot en snijd deze fijn. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en rasp de wortels niet al te grof.

Meng de geraspte wortel met sjalot, appel cider azijn, eventueel een beetje olie en suiker. 

Wortelsalade
Wortelsalade

Was en droog de peterselie eerst indien nodig en hak deze dan fijn. Maak de wortelsalade af met peterselie en breng op smaak met peper en zout. 

Tips!

Wat voor soort wortel gebruik je in een wortelsalade?

Elke soort die je maar wilt. De meest gebruikte soort is de welbekende oranje wortel of winterpeen. Maar ook wortels in een andere kleur kun je gebruiken, dit geeft de salade meteen een extra leuk uiterlijk.

Hoe lang kan ik een wortelsalade bewaren?

Aangezien er azijn in zit kun je de wortelsalade in een luchtdichte bak tot wel 1½ week in de koelkast bewaren. Gebruik wel steeds een schone lepel om te voorkomen dat er ongewenste bacteriën in de verpakking komen.

Waarbij is wortelsalade lekker?

Een wortelsalade is niet alleen maar als bijgerecht lekker. Je kunt een wortelsalade ook gebruiken in bijvoorbeeld een wrap, door rijst heen of zelfs op brood.

Kan ik een wortelsalade ook romig maken?

Dat kan heen gemakkelijk door er een eetlepel (of meer, naar smaak) mayonaise en/of crème fraîche door de wortelsalade heen te roeren. Proef en breng op smaak met  meer mayonaise, crème fraîche en peper en zout.

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
55.9 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.92 g
4.61 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.55 g
0.31 g
Eiwitten
0.91 g
Vezels
2.52 g
Natrium
248.67 mg
Mineralen
Ijzer
0.7 mg
Calcium
29.5 mg
Magnesium
7.84 mg
Kalium
7.84 mg
Fosfor
34.43 mg
Koper
0.03 mg
Zink
0.13 mg
Jodium
0.34 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
9.67 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.77 mg
Vitamine B1
0.03 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.05 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
15.12 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Wortelsalade"
Theo Weerdenburg zegt op 20-03-2018
Beste Veronique, Zat net even op jullie mooie site te bladeren en kwam jullie wortelsalade tegen. Ik heb een leuke variant die ik al jaren gebruik tot genoegen van onze gasten. Ik heb geen hoeveelheden omdat ik op smaak werk en het dus ook te maken heeft met de smaak van de wortelen. - Schrap de wortelen - (ik gebruik de mandoline) Rasp de wortelen in slierten. - Marineer met Gembersiroop (Australische is prima geschikt). - Citroen of limoensap - Scheutje Suikersiroop (maak je zelf en is lang houdbaar) - Snufje zout. Alles naar eigen smaak te combineren. Enkele uren afgedekt in de koelkast (maakt de wortel ook wat minder hard) - Wat zeer fijn gehakte verse peterselie vlak voor het gebruik erdoor mengen. Zelfde recept maar dan de wortel op de mandoline "Engelenhaar". Erg lekker als mede garnering bij diverse koude voor gerechten. Met vriendelijke groet Theo Weerdenburg Rougnat Creuse
Ohmydish zegt op 21-03-2018
Dankje voor je bericht en complimenten :) Wortel en gembersiroop is inderdaad een zeer klassieke combinatie, blijft heerlijk! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.