Een makkelijke wortelsalade met maar een paar ingrediënten. Ideaal als bijgerecht bij vlees, vis of tijdens de barbecue. Klaar binnen 15 minuten. Recept voor 6 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-02-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-10-2024
Pel de sjalot en snijd deze fijn. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en rasp de wortels niet al te grof.
Meng de geraspte wortel met sjalot, appel cider azijn, eventueel een beetje olie en suiker.
Was en droog de peterselie eerst indien nodig en hak deze dan fijn. Maak de wortelsalade af met peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Wat voor soort wortel gebruik je in een wortelsalade?
Elke soort die je maar wilt. De meest gebruikte soort is de welbekende oranje wortel of winterpeen. Maar ook wortels in een andere kleur kun je gebruiken, dit geeft de salade meteen een extra leuk uiterlijk.
Hoe lang kan ik een wortelsalade bewaren?
Aangezien er azijn in zit kun je de wortelsalade in een luchtdichte bak tot wel 1½ week in de koelkast bewaren. Gebruik wel steeds een schone lepel om te voorkomen dat er ongewenste bacteriën in de verpakking komen.
Waarbij is wortelsalade lekker?
Een wortelsalade is niet alleen maar als bijgerecht lekker. Je kunt een wortelsalade ook gebruiken in bijvoorbeeld een wrap, door rijst heen of zelfs op brood.
Kan ik een wortelsalade ook romig maken?
Dat kan heen gemakkelijk door er een eetlepel (of meer, naar smaak) mayonaise en/of crème fraîche door de wortelsalade heen te roeren. Proef en breng op smaak met meer mayonaise, crème fraîche en peper en zout.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.