Tafelzuur: zoetzure groenten
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tafelzuur: zoetzure groenten veganistisch

Zoetzure groenten zijn niet alleen lang houdbaar door ze in te maken, maar ze zijn ook nog eens het perfecte bijgerecht, net zoals augurken.

1 uur
10 personen
Tafelzuur: zoetzure groenten ingrediënten

Recept tafelzuur: zoetzure groenten

Ingrediënten

10 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-07-2019, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

je kunt eindeloos variëren met de verschillende soorten groenten. Zo gebruikten wij bijvoorbeeld: 

  • 1 courgette ('ronde de Nice')
  • grote handvol radijsjes
  • 2 kleine komkommers ('concombre blanc Parisien')
  • 1 gele pâtisson
  • halve bloemkool
  • ongeveer 300 gram sperziebonen

Je kunt eventueel ook gedroogd bonenkruid of andere verse kruiden gebruiken zoals dille of tijm).

Voorbereiding – 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Was alle groenten. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en maak de bonen schoon door de uiteindes te verwijderen.

Snijd de bonen in kleine stukjes. Kook de bloemkool roosjes enkele minuten in het kokende water en verplaats deze dan naar de grote kom.

Breng het water opnieuw aan de kook en kook dan ook de bonen enkele minuten in het kokende water. Als je groenten zoals pompoen of pâtisson gebruikt is het aan te raden deze te schillen. 

Verwijder het blad van de radijzen en snijd deze in plakjes. Snijd de courgette, pâtisson (of pompoen) en komkommer in kleine stukken en meng alle groenten in de grote kom. 

Tafelzuur – zoetzure groenten
Tafelzuur – zoetzure groenten

Zoetzure groenten afmaken – 30 minuten

Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Meng dit in een middelgrote pan met water, azijn, suiker, laurierblaadjes, bonenkruid en zout. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Verwijder de laurierblaadjes en het bonenkruid en proef of er meer zout of suiker nodig is. Verdeel ondertussen de gemengde groenten over de weckpotten.

Vul de weckpotten tot net onder de rand met het hete smaakvolle water. Draai de deksel erop en zet de potten ongeveer 10 minuten lang op de kop.

Laat ze hierna volledig afkoelen, je zult merken dat het water licht roze zal kleuren als je radijzen hebt toegevoegd. Deze gemengde groenten zijn heerlijke bij vele soorten gerechten, net zoals de bekende ingemaakte augurken.

Bewaar in een koele plek, zo zijn de potten langer dan een jaar houdbaar. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
129.39 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.95 g
30.47 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.12 g
0.04 g
Eiwitten
0.3 g
Vezels
0.81 g
Natrium
2048.46 mg
Mineralen
Ijzer
0.77 mg
Calcium
33.27 mg
Magnesium
26.21 mg
Kalium
26.21 mg
Fosfor
16 mg
Koper
0.02 mg
Zink
0.2 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.1 µg
Vitamines
Vitamine C
3.19 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
63.18 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.04 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
6.06 µg
Vitamine E
0.1 mg
Vitamine K
19.64 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tafelzuur: zoetzure groenten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.