Zoetzure groenten zijn niet alleen lang houdbaar door ze in te maken, maar ze zijn ook nog eens het perfecte bijgerecht, net zoals augurken.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tafelzuur-zoetzure-groenten
je kunt eindeloos variëren met de verschillende soorten groenten. Zo gebruikten wij bijvoorbeeld:
Je kunt eventueel ook gedroogd bonenkruid of andere verse kruiden gebruiken zoals dille of tijm).
Als je groenten zoals pompoen of pâtisson gebruikt is het aan te raden deze te schillen. Verwijder het blad van de radijzen en snijd deze in plakjes. Snijd de courgette, pâtisson (of pompoen) en komkommer in kleine stukken en meng alle groenten in de grote kom.
Tafelzuur -- zoetzure groenten
Verdeel ondertussen de gemengde groenten over de weckpotten. Vul de weckpotten tot net onder de rand met het hete smaakvolle water. Draai de deksel erop en zet de potten ongeveer 10 minuten lang op de kop. Laat ze hierna volledig afkoelen, je zult merken dat het water licht roze zal kleuren als je radijzen hebt toegevoegd.
Deze gemengde groenten zijn heerlijke bij vele soorten gerechten, net zoals de bekende augurken. Bewaar in een koele plek, zo zijn de potten langer dan een jaar houdbaar. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.