Zoetzure groenten zijn niet alleen lang houdbaar door ze in te maken, maar ze zijn ook nog eens het perfecte bijgerecht, net zoals augurken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-07-2019, dit recept is voor 10 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
je kunt eindeloos variëren met de verschillende soorten groenten. Zo gebruikten wij bijvoorbeeld:
Je kunt eventueel ook gedroogd bonenkruid of andere verse kruiden gebruiken zoals dille of tijm).
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Was alle groenten. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en maak de bonen schoon door de uiteindes te verwijderen.
Snijd de bonen in kleine stukjes. Kook de bloemkool roosjes enkele minuten in het kokende water en verplaats deze dan naar de grote kom.
Breng het water opnieuw aan de kook en kook dan ook de bonen enkele minuten in het kokende water. Als je groenten zoals pompoen of pâtisson gebruikt is het aan te raden deze te schillen.
Verwijder het blad van de radijzen en snijd deze in plakjes. Snijd de courgette, pâtisson (of pompoen) en komkommer in kleine stukken en meng alle groenten in de grote kom.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Meng dit in een middelgrote pan met water, azijn, suiker, laurierblaadjes, bonenkruid en zout. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Verwijder de laurierblaadjes en het bonenkruid en proef of er meer zout of suiker nodig is. Verdeel ondertussen de gemengde groenten over de weckpotten.
Vul de weckpotten tot net onder de rand met het hete smaakvolle water. Draai de deksel erop en zet de potten ongeveer 10 minuten lang op de kop.
Laat ze hierna volledig afkoelen, je zult merken dat het water licht roze zal kleuren als je radijzen hebt toegevoegd. Deze gemengde groenten zijn heerlijke bij vele soorten gerechten, net zoals de bekende ingemaakte augurken.
Bewaar in een koele plek, zo zijn de potten langer dan een jaar houdbaar. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.