Deze spaghetti met tonijn is ontzettend makkelijk en staat binnen een half uur op tafel. Lekker verfrissend voor de lente met kappertjes en citroen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 06-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water, breng aan de kook en kook hierin de spaghetti al dente. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Halveer de zwarte olijven en hak de peterselie fijn.
Rasp de halve citroen en pers het sap eruit. Laat de tonijn uitlekken, maar bewaar de olie.
Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan. Fruit de ui en knoflook enkele minuten en voeg dan de tonijn toe. Roer hier de olijven, kappertjes en tomaatjes bij en na enkele minuten ook de rasp en het sap van de halve citroen.
Giet de spaghetti af en roer dit bij het tonijn mengsel. Roer de gehakte peterselie erdoor en maak de pasta een beetje smeuïg door een beetje olie van de tonijn toe te voegen.
Breng op smaak met peper en zout en serveer direct, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.