Poireaux vinaigrette, oftewel prei met een dressing is een Franse klassieker. Overheerlijk als voorgerecht of lunch met wat brood, of als bijgerecht.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/poireaux-vinaigrette-prei-met-vinaigrette
Pel de sjalot en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en meng samen met de sjalot.
Poireaux vinaigrette - prei binden
Maak ondertussen een simpele dressing door sjalot, peterselie, mosterd en rode wijnazijn te mengen in een kleine kom. Voeg dan geleidelijk de olijfolie toe terwijl je roert, zo mengt de dressing zich het beste.
Poireaux vinaigrette – Prei met vinaigrette
Haal de preien uit het water, laat het overtollig water uitlekken en verwijder het keukentouw. Leg de gekookte prei op een groot bord en serveer met de vinaigrette. Heerlijk als voorgerecht of lunchgerecht met wat stokbrood of als bijgerecht tijdens het avondeten. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.