Gnocchi alla romana
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gnocchi alla romana vegetarisch

Gnocchi alla romana is een Italiaans gerecht uit Rome. Deze gnocchi soort wordt gemaakt zonder aardappel, maar met griesmeel.

50 minuten
8 personen
Gnocchi alla romana ingrediënten
Recept gnocchi alla romana

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-09-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Verwarm een liter melk samen met 25 gram boter, een flinke snuf nootmuskaat en een theelepel zout. De rest van de boter gebruiken we later pas. 

Zodra de melk heet is geworden, roer je de griesmeel erdoor. Roer glad met een garde en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Je zult merken dat deze na enkele minuten dik begint te worden. 

Gebruik nu een houten lepel i.p.v. een garde en roer de parmezaanse kaas erdoor. Zet het vuur uit zodra de griesmeel dik is en roer er dan 2 eidooiers doorheen. Roer tot een glad mengsel en zet opzij tot het een beetje afgekoeld is. 

Schep de helft op een stuk bakpapier of huishoudfolie en maak nu twee dikke rollen van de hartige griesmeel en laat dit dan volledig afkoelen in de koelkast. 

Je kunt het mengsel ook op een grote plaat verdelen en dit later met een ronde uitsteker in plakken verdelen. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Gnocchi alla romana
Gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana afmaken – 30 minuten

Maak een mes steeds nat om de rol zo makkelijk mogelijk in plakken te snijden. Plaats de plakken dakpansgewijs in de grote ovenschaal, als de schaal niet groot genoeg is kun je eventueel 2 ovenschalen gebruiken. 

Smelt de resterende 75 gram boter en schenk deze over de plakken griesmeel. Verdeel de fijne pecorino erover en verdeel dan eventueel her en der een blaadje verse salie. 

Bak de gnocchi ongeveer 20 minuten in de oven, als de bovenkant nog niet mooi goudbruin is geworden kun je de grill nog kort aanzetten. Serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
368.62 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.88 g
6.63 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.66 g
13.15 g
Eiwitten
15.07 g
Vezels
1.83 g
Natrium
515.24 mg
Mineralen
Ijzer
0.9 mg
Calcium
337.29 mg
Magnesium
32.63 mg
Kalium
32.63 mg
Fosfor
316.96 mg
Koper
0.15 mg
Zink
1.98 mg
Jodium
0 µg
Selenium
3.78 µg
Vitamines
Vitamine C
3.31 mg
Vitamine D
0.59 mg
Vitamine A
179.23 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.35 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
0.92 µg
Foliumzuur
24.19 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
42.97 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gnocchi alla romana"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.