Een Griekse witte koolsalade zoals je deze kent van de saladebar bij de Griek. Een zure en een beetje zoete salade, geserveerd met zwarte olijven.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/griekse-witte-koolsalade
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool. Snijd de kool fijn, je kunt hier een snijmachine of mandoline voor gebruiken maar je kunt de kool ook met je koksmes snijden.
Verwarm de witte wijnazijn samen met een scheut water en breng aan de kook. Voeg de gesneden kool toe en plaats een deksel op de pan.
Gaar de witte kool enkele minuten en roer af en toe, kook de kool niet te lang want deze moet nog krokant zijn. Je kunt de kool ook stomen of kort koken in ruim kokend water.
Giet de kool dan af en laat een beetje afkoelen. Maak ondertussen een simpele dressing van het sap van 1 citroen, 4 eetlepels honing en 4 eetlepels olijfolie.
Roer deze door de witte kool en laat deze dan volledig afkoelen. Deze koolsalade krijgt nog meer smaak als deze minimaal een nacht in de koelkast heeft gestaan, maar na 2 dagen is deze nog smaakvoller.
Bij de Griek serveren ze deze salade met (ontpitte) zwarte olijven. Smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!