Deze hartige taart met knoflook en pijnboompitten is een klassieker uit de Franse keuken. Een simpel gerecht uit de Languedoc-Roussillon.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet de bakvorm in met boter en bekleed deze met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn, of gebruik eventueel een knoflookpers. Meng de knoflook met zachte boter in de middelgrote kom en voeg er dan ook de pijnboompitten en fijn geraspte kaas aan toe.
Verdeel het mengsel over de bodem van het bladerdeeg zodra deze goed gemengd is. Zorg dat het evenredig verdeeld is en de bodem volledig bedekt is. Klop de eieren samen met room in de middelgrote kom en breng op smaak met zout.
Schenk het ei-mengsel over de taart en bak deze mooi goudbruin en gaar in ongeveer 40 min. Serveer direct, met bijvoorbeeld een simpele groene salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.