Hartige taart met knoflook en pijnboompitten

(7)

Deze hartige taart met knoflook en pijnboompitten is een klassieker uit de Franse keuken. Een simpel gerecht uit de Languedoc-Roussillon.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Hartige taart met knoflook en pijnboompitten

Ingrediënten


  • 7 knoflooktenen (bij voorkeur roze knoflook)
  • 100 gram pijnboompitten
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas (grana padano)
  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • zout naar smaak
Hartige taart met knoflook en pijnboompitten Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • oven
  • ronde bakvorm (ongeveer 26 cm)
  • siliconen kwast
  • vork
  • snijplank & koksmes of knoflookpers
  • middelgrote kom
  • lepel
  • garde

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hartige-taart-met-knoflook-en-pijnboompitten


Voorbereiding – 15 minuten

Vet de bakvorm in met boter en bekleed deze met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn, of gebruik eventueel een knoflookpers. Meng de knoflook met zachte boter in de middelgrote kom en voeg er dan ook de pijnboompitten en fijn geraspte kaas aan toe. 

Verdeel het mengsel over de bodem van het bladerdeeg zodra deze goed gemengd is. Zorg dat het evenredig verdeeld is en de bodem volledig bedekt is. Klop de eieren samen met room in de middelgrote kom en breng op smaak met zout. 

Hartige taart met knoflook en pijnboompitten
Hartige taart met knoflook en pijnboompitten

Hartige taart met knoflook en pijnboompitten afmaken – 40 minuten

Schenk het ei-mengsel over de taart en bak deze mooi goudbruin en gaar in ongeveer 40 min. Serveer direct, met bijvoorbeeld een simpele groene salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Hartige taart met knoflook en pijnboompitten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.