Ohmydish.nl


Antilliaanse Pastechi

Deze Antilliaanse Pastechi zijn heerlijke snacks, je kunt ze op verschillende manieren vullen, zoals met gehakt. In een kleine variant heerlijk als hapjes.

1 uur 6 personen Hapjes en snacks
Antilliaanse Pastechi

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten deeg

  • 500 gram bloem + extra
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie + extra om te bakken en frituren
  • 1 ei
  • 200 ml water

Ingrediënten vulling

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 paprika (of een halve grote paprika, kleur naar keuze)
  • 1/2 rood pepertje
  • scheutje sojasaus
  • optioneel: peper en zout naar smaak
Antilliaanse Pastechi ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • deegroller
  • rond glas of kommetje
  • deegvormer of gebruik een vork

Bereiden


1 uur 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/antilliaanse-pastechi


Voorbereiding -- 30 minuten

Begin met het maken van de vulling, zodat deze kan afkoelen. 

Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan in kleine blokjes. Het is belangrijk dat deze niet te groot zijn, omdat de pastechi dan niet goed kunnen sluiten. 

Snijd het halve pepertje fijn, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten eerst te verwijderen. Verhit een scheutje olie in een kleine bakpan en fruit hierin de ui, paprika en peper enkele minuten. Bak dan ook het gehakt nog enkele minuten mee. Breng op smaak met sojasaus en eventueel peper en zout. 

Laat de vulling dan afkoelen terwijl je het deeg maakt. Meng de bloem, bakpoeder, zout, rietsuiker, 2 eetlepels zonnebloemolie en een ei. Je kunt het deeg met de hand kneden maar je kunt er ook een elektrische mixer voor gebruiken. Voeg geleidelijk 200 ml water toe tot er een deegbal is ontstaan. 

Antilliaanse Pastechi
Antilliaanse Pastechi

Antilliaanse Pastechi afmaken -- 30 minuten

Bestruif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit. Gebruik een rond glas of kommetje om rondjes uit te steken uit het deeg. Je kunt hiervoor een vorm gebruiken, maar je kunt het deeg ook met een vork dicht maken. 

Maak de rand nat met een beetje water, verdeel een eetlepel van de vulling in het midden en druk de randen aan. Snijd eventueel het overtollige deeg weg met een klein scherp mesje. 

Antilliaanse Pastechi vullen
Antilliaanse Pastechi vullen 
Antilliaanse Pastechi vouwen
Antilliaanse Pastechi vouwen

Verhit zonnebloemolie tot ongeveer 175 graden Celsius en bak de pastechi mooi goudbruin aan beide kanten. Serveer direct, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pittige gehaktballetjes
Volgend recept →
Harira - Marokkaanse soep

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.