Ohmydish.nl


Antilliaanse Pastechi

Deze Antilliaanse Pastechi zijn heerlijke snacks, je kunt ze op verschillende manieren vullen, zoals met gehakt. In een kleine variant heerlijk als hapjes.

Antilliaanse Pastechi
1 uur 6 personen Hapjes en snacks
Antilliaanse Pastechi

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Ingrediënten deeg

  • 500 gram bloem + extra
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie + extra om te bakken en frituren
  • 1 ei
  • 200 ml water

Ingrediënten vulling

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 paprika (of een halve grote paprika, kleur naar keuze)
  • 1/2 rood pepertje
  • scheutje sojasaus
  • optioneel: peper en zout naar smaak
Antilliaanse Pastechi ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • deegroller
  • rond glas of kommetje
  • deegvormer of gebruik een vork

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/antilliaanse-pastechi


Ook deze maand deden we weer mee met de foodblogswap, waarin je van een toegewezen blog een recept namaakt met een eigen twist. Op de blog van Waymadi ging ik op zoek naar een recept dat ik nog niet kende. Ik kook namelijk graag nieuwe (buitenlandse) gerechten, waaronder ook graag de klassiekers. Klassiekers maak ik dan ook graag eerst en later maak ik dan pas eens een recept met een twist of toevoeging op het originele. De Pastechi zagen er heerlijk uit, een Antilliaanse lekkernij, dus bij deze zonder de Indische twist. Ze lijken een beetje op empanadas vind ik.

Voorbereiding -- 30 minuten

Begin met het maken van de vulling, zodat deze kan afkoelen. 

Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan in kleine blokjes. Het is belangrijk dat deze niet te groot zijn, omdat de pastechi dan niet goed kunnen sluiten. 

Snijd het halve pepertje fijn, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten eerst te verwijderen. Verhit een scheutje olie in een kleine bakpan en fruit hierin de ui, paprika en peper enkele minuten. Bak dan ook het gehakt nog enkele minuten mee. Breng op smaak met sojasaus en eventueel peper en zout. 

Laat de vulling dan afkoelen terwijl je het deeg maakt. Meng de bloem, bakpoeder, zout, rietsuiker, 2 eetlepels zonnebloemolie en een ei. Je kunt het deeg met de hand kneden maar je kunt er ook een elektrische mixer voor gebruiken. Voeg geleidelijk 200 ml water toe tot er een deegbal is ontstaan. 

Antilliaanse Pastechi
Antilliaanse Pastechi

Antilliaanse Pastechi afmaken -- 30 minuten

Bestruif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit. Gebruik een rond glas of kommetje om rondjes uit te steken uit het deeg. Je kunt hiervoor een vorm gebruiken, maar je kunt het deeg ook met een vork dicht maken. 

Maak de rand nat met een beetje water, verdeel een eetlepel van de vulling in het midden en druk de randen aan. Snijd eventueel het overtollige deeg weg met een klein scherp mesje. 

Antilliaanse Pastechi vullen
Antilliaanse Pastechi vullen 
Antilliaanse Pastechi vouwen
Antilliaanse Pastechi vouwen

Verhit zonnebloemolie tot ongeveer 175 graden Celsius en bak de pastechi mooi goudbruin aan beide kanten. Serveer direct, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen
← Vorig recept
Pittige gehaktballetjes
Volgend recept →
Harira - Marokkaanse soep

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.