Deze Antilliaanse Pastechi zijn heerlijke snacks, je kunt ze op verschillende manieren vullen, zoals met gehakt. In een kleine variant heerlijk als hapjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-12-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-08-2024
Begin met het maken van de vulling, zodat deze kan afkoelen.
Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan in kleine blokjes.
Het is belangrijk dat deze niet te groot zijn, omdat de pastechi dan niet goed kunnen sluiten.
Snijd het halve pepertje fijn, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten eerst te verwijderen.
Verhit een scheutje olie in een kleine bakpan en fruit hierin de ui, paprika en peper enkele minuten. Bak dan ook het gehakt nog enkele minuten mee. Breng op smaak met sojasaus en eventueel peper en zout.
Laat de vulling dan afkoelen terwijl je het deeg maakt. Meng de bloem, bakpoeder, zout, rietsuiker, 2 eetlepels zonnebloemolie en een ei.
Je kunt het deeg met de hand kneden maar je kunt er ook een elektrische mixer voor gebruiken. Voeg geleidelijk 200 ml water toe tot er een deegbal is ontstaan.
Bestruif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit. Gebruik een rond glas of kommetje om rondjes uit te steken uit het deeg.
Je kunt hiervoor een vorm gebruiken, maar je kunt het deeg ook met een vork dicht maken.
Maak de rand nat met een beetje water, verdeel een eetlepel van de vulling in het midden en druk de randen aan. Snijd eventueel het overtollige deeg weg met een klein scherp mesje.
Verhit zonnebloemolie tot ongeveer 175 graden Celsius en bak de pastechi mooi goudbruin aan beide kanten.
Serveer de Antilliaanse pastechi direct, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.