Deze Antilliaanse Pastechi zijn heerlijke snacks, je kunt ze op verschillende manieren vullen, zoals met gehakt. In een kleine variant heerlijk als hapjes.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/antilliaanse-pastechi
Begin met het maken van de vulling, zodat deze kan afkoelen.
Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan in kleine blokjes. Het is belangrijk dat deze niet te groot zijn, omdat de pastechi dan niet goed kunnen sluiten.
Snijd het halve pepertje fijn, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten eerst te verwijderen. Verhit een scheutje olie in een kleine bakpan en fruit hierin de ui, paprika en peper enkele minuten. Bak dan ook het gehakt nog enkele minuten mee. Breng op smaak met sojasaus en eventueel peper en zout.
Laat de vulling dan afkoelen terwijl je het deeg maakt. Meng de bloem, bakpoeder, zout, rietsuiker, 2 eetlepels zonnebloemolie en een ei. Je kunt het deeg met de hand kneden maar je kunt er ook een elektrische mixer voor gebruiken. Voeg geleidelijk 200 ml water toe tot er een deegbal is ontstaan.
Bestruif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit. Gebruik een rond glas of kommetje om rondjes uit te steken uit het deeg. Je kunt hiervoor een vorm gebruiken, maar je kunt het deeg ook met een vork dicht maken.
Maak de rand nat met een beetje water, verdeel een eetlepel van de vulling in het midden en druk de randen aan. Snijd eventueel het overtollige deeg weg met een klein scherp mesje.
Verhit zonnebloemolie tot ongeveer 175 graden Celsius en bak de pastechi mooi goudbruin aan beide kanten. Serveer direct, smakelijk!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.