Antilliaanse Pastechi pasteitjes met een heerlijke vulling naar keuze
😍 15 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Antilliaanse Pastechi

Deze Antilliaanse Pastechi zijn heerlijke snacks, je kunt ze op verschillende manieren vullen, zoals met gehakt. In een kleine variant heerlijk als hapjes.

1 uur
6 personen
Antilliaanse Pastechi ingrediënten

Recept antilliaanse pastechi

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept antilliaanse pastechi allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-12-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 19-03-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Begin met het maken van de vulling, zodat deze kan afkoelen. 

Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze dan in kleine blokjes.

Het is belangrijk dat deze niet te groot zijn, omdat de pastechi dan niet goed kunnen sluiten. 

Snijd het halve pepertje fijn, je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten eerst te verwijderen.

Verhit een scheutje olie in een kleine bakpan en fruit hierin de ui, paprika en peper enkele minuten. Bak dan ook het gehakt nog enkele minuten mee. Breng op smaak met sojasaus en eventueel peper en zout. 

Laat de vulling dan afkoelen terwijl je het deeg maakt. Meng de bloem, bakpoeder, zout, rietsuiker, 2 eetlepels zonnebloemolie en een ei.

Je kunt het deeg met de hand kneden maar je kunt er ook een elektrische mixer voor gebruiken. Voeg geleidelijk 200 ml water toe tot er een deegbal is ontstaan. 

Antilliaanse Pastechi
Antilliaanse Pastechi

De Antilliaanse Pastechi afmaken – 30 minuten

Bestruif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg dun uit. Gebruik een rond glas of kommetje om rondjes uit te steken uit het deeg.

Je kunt hiervoor een vorm gebruiken, maar je kunt het deeg ook met een vork dicht maken. 

Maak de rand nat met een beetje water, verdeel een eetlepel van de vulling in het midden en druk de randen aan. Snijd eventueel het overtollige deeg weg met een klein scherp mesje. 

Antilliaanse Pastechi vullen
Antilliaanse Pastechi vullen 
Antilliaanse Pastechi vouwen
Antilliaanse Pastechi vouwen

Verhit zonnebloemolie tot ongeveer 175 graden Celsius en bak de pastechi mooi goudbruin aan beide kanten.

Serveer de Antilliaanse pastechi direct, eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
511.56 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
69.29 g
10.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.23 g
4.69 g
Eiwitten
21.21 g
Vezels
3.84 g
Natrium
772.75 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
83.33 gram bloem gluten 303.33 58.17 g 1.25 g 1.25 g 0.17 g 9.50 g 2.33 g 1.67 mg 0.83 mg 16.67 mg 16.67 mg 150.00 mg 83.33 mg 0.25 mg 0.92 mg - - - - - 0.10 mg 0.08 mg 0.23 mg - 29.17 µg - - -
0.17 gram bakpoeder 0.15 0.04 g - - - - - 0.03 mg - - - 0.01 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 theelepel zout - - - - - - - 400.00 mg - 0.10 mg 2.90 mg 0.05 mg - - - - - - - - - - - - - - - -
0.33 eetlepel rietsuiker 19.50 4.80 g 4.80 g - - - - 1.25 mg 0.10 mg 2.50 mg - 2.50 mg 1.25 mg - - - - - - - - - - - - - - -
0.33 eetlepel zonnebloemolie 40.53 - - 4.59 g 0.53 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.17 ei ei 14.40 0.11 g 0.02 g 1.00 g 0.25 g 1.25 g - 12.00 mg 0.18 mg 5.00 mg 1.00 mg 13.00 mg 18.00 mg 0.01 mg 0.13 mg 3.50 µg 3.07 µg - 0.18 mg 0.02 mg 0.01 mg 0.03 mg 0.02 mg 0.23 µg 6.00 µg 0.11 mg 0.02 µg -
33.33 ml water - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
50 gram gehakt 104.50 0.40 g - 7.30 g 3.70 g 9.55 g - 35.00 mg 0.20 mg 5.00 mg 10.00 mg 150.00 mg 90.00 mg - 2.40 mg - - 10.00 mg - - 0.02 mg 0.04 mg 0.09 mg - - - - -
0.17 ui 7.50 1.27 g 1.27 g 0.04 g 0.02 g 0.25 g 0.52 g 1.88 mg 0.10 mg 6.25 mg 2.08 mg 36.46 mg 8.75 mg 0.02 mg 0.17 mg - - 1.35 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.03 mg - 2.08 µg - - -
0.33 eetlepel rozijnen 9.70 2.22 g 2.13 g - - 0.08 g 0.18 g 0.67 mg 0.01 mg 1.00 mg 1.33 mg 26.67 mg 3.67 mg - - - - 0.03 mg - - - - - - 0.23 µg - - -
0.17 grote paprika 6.50 1.13 g 0.88 g - - 0.25 g 0.50 g 2.50 mg 0.10 mg 5.00 mg 2.50 mg 87.50 mg 1.25 mg 0.01 mg 0.06 mg - - 37.50 mg - 0.02 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.04 mg - 12.50 µg - - -
0.08 rood pepertje 0.39 0.07 g - 0.01 g - 0.01 g 0.01 g - 0.02 mg 0.09 mg - - 0.25 mg - - - - 1.13 mg - 0.02 mg - - - - - - - -
0.17 scheutje sojasaus soja, gluten 2.13 0.33 g 0.33 g - - 0.19 g - 91.67 mg 0.08 mg 1.00 mg - 8.33 mg 0.83 mg - - - - - - - - - - - 0.13 µg - - -
peper en zout 2.93 0.76 g 0.01 g 0.04 g 0.02 g 0.12 g 0.30 g 226.09 mg 0.06 mg 2.67 mg 0.89 mg 7.39 mg 1.01 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.34 µg 0.01 µg 0.89 mg - - - - - - 0.12 µg 0.05 mg 1.91 µg -
    511.56 69.29 g 10.69 g 14.23 g 4.69 g 21.21 g 3.84 g 772.75 mg 1.69 mg 45.27 mg 37.37 mg 481.91 mg 208.34 mg 0.29 mg 3.69 mg 3.84 µg 3.09 µg 50.90 mg 0.18 mg 0.06 mg 0.14 mg 0.17 mg 0.41 mg 0.23 µg 50.23 µg 0.16 mg 1.93 µg -
0 reacties op "Antilliaanse Pastechi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.