Atjar tjampoer kennen de meesten wel, zoetzure groenten met een prachtige gele kleur. Een heerlijk en makkelijk Indonesisch bijgerecht.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-01-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de halve witte kool en snijd deze vervolgens in dunne slierten. Je kunt deze met een koksmes zo dun mogelijk snijden, maar je kunt ook een snijmachine of mandoline gebruiken.
Schil de wortels, verwijder de uiteindes en snijd de wortels dan ook in dunne slierten. Schil de gember en als je verse kurkuma gebruikt dien je deze ook te schillen. Rasp de gember en kurkuma vervolgens fijn.
Verwarm 200 ml water en 200 ml azijn samen met 3 eetlepels suiker en de geraspte kurkuma en gember in een grote pan. Je kunt eventueel de atjar een beetje pit geven door sambal of rode peper toe te voegen.
Breng het mengsel aan de kook en voeg dan de witte kool en wortel slierten toe. Plaats een deksel op de pan, laat het enkele minuten koken en zet dan het vuur uit. Als je de atjar iets minder knapperig zou willen, kun je deze nog enkele minuten langer koken.
Je kunt er nu voor kiezen om de atjar af te laten koelen om in de koelkast te bewaren. Je kunt de atjar ook zo heet mogelijk in potten doen om deze in te maken, zo kun je deze zeer lang bewaren. Zorg er dan voor dat je de atjar tjampoer in steriele weckpotten doet, deze kun je makkelijk zelf steriliseren door de potten enkele minuten te koken in kokend water.
Atjar tjampoer is heerlijk als onderdeel van een rijsttafel, of bij nasi, stoofvlees, met kip en ook extra lekker bij pittige gerechten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.