Deze vegetarische tomatentartaar is een heerlijk voorgerecht met de lekkerste tomaten, kappertjes en meer. Een kleurrijke twist op de klassieke steak tartaar.
Haricots verts met spek zijn een ouderwets bijgerecht, meestal geserveerd tijdens de feestdagen. Maak deze boontjes met spek eens met een vleugje kruiden.
Deze Zweese saffraanbroodjes ken je misschien wel onder de namen lussebullar of lussekatter. Een zoet broodje met de smaak en kleur van saffraan, een echte aanrader.
Bladerdeeg sterren zijn leuk als makkelijk hapje, maar ze zijn ook lekker voor bij de soep of salade. 2 soorten hartige bladerdeeg sterretjes die je kerstdiner nog feestelijker maken.
Met een feestelijke Engelse trifle maak je indruk tijdens de feestdagen. Met heerlijke custard, frambozen, slagroom en meer is dit de perfecte kerst trifle die je vooraf kunt maken.
Een spoom is een heerlijk verfrissende cocktail die geserveerd wordt als tussengerecht van een meergangen menu, met als doel de smaakpupillen te neutraliseren.
Een kerststol is bij velen favoriet, een heerlijk kerstbrood met rozijnen, marsepein of amandelspijs en een heerlijke laag poedersuiker. Maak je kerstontbijt of kerstbrunch compleet met de lekkerste stol.
Ossenstaartsoep is een lichtgebonden soep gemaakt van de staart van een rund. Een echte ouderwetse klassieker die je huis vult met de lekkerste geur in de uren dat deze staat te pruttelen.
Zelf witte chocolade likeur maken is ontzettend makkelijk. Een zijdezachte likeur met de perfecte dikte en een prachtige kleur. Super leuk om cadeau te geven tijdens de feestdagen.
Frambozen bûche de Noël ofwel een frambozen cakerol, is een super luchtige cake met een simpele vanille slagroom, verse frambozen en mini meringues. Een topper voor de feestdagen.
Gegrilde tomaten zijn een bijgerecht zoals je die nog nooit hebt gegeten. Ook lekker als voorgerecht, eventueel met een beetje brood of salade.
Heerlijke klassieke oesters met een sjalot vinaigrette, ouderwets lekker met verjus. Een heerlijk fris voorgerecht, dit feestelijke gerecht is vooral in Frankrijk een traditie tijdens de feestdagen.
Zelf pepersaus maken? Een heerlijke groene pepersaus die makkelijk te maken is, weinig ingrediënten heeft en vol van smaak is. Deze groene peperroomsaus is een heerlijke klassieke saus.
Een snelle en makkelijke amuse van coquille met vanille staat binnen 10 minuten op tafel. Een luxe hapje voor de feestdagen, perfect voorafgaand aan het diner.
Deze gebakken spruitjes met granaatappel zijn gebaseerd op een Ottolenghi recept. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht met spruitjes dat er ook nog eens feestelijk uitziet.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.