Een rode bieten tartaar is een heerlijk vegetarisch voorgerecht welke het hele jaar door geserveerd kan worden. Een goed begin van een feestelijk etentje, zoals tijdens de feestdagen.
Een rode bieten tartaar is een heerlijk voorgerecht en kun je eventueel serveren als een vegetarische steak tartaar. Extra smaakvol met appel, kappertjes en sesam.
Zorg ervoor dat je de ingrediënten zo fijn mogelijk snijd, grotere stukjes zullen namelijk voor een hele andere smaakbeleving zorgen.
Voor een snelle versie gebruik je het beste vacuüm rode biet, deze zijn namelijk al voorgekookt en direct klaar voor gebruik. Je kunt ook rauwe bieten gebruiken en deze zelf koken of roosteren in de oven tot ze zacht zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-11-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-12-2024
Pel de sjalot en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes.
Rasp de citroen en pers het sap eruit, meng dit samen met het sjalotje door de bieten.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine blokjes. Meng dit direct door de bieten, want door het citroensap zal de appel niet gaan verkleuren.
Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Hak 1 eetlepel kappertjes fijn en meng dit samen met 2 theelepels mosterd en 2 theelepels sesamolie door de rode bieten.
Hak de peterselie en bieslook fijn en meng de peterselie en de helft van de bieslook door 50 gram roomkaas en 50 gram Griekse yoghurt. Breng op smaak met 2 theelepels honing, peper en zout.
Breng de rode bieten op smaak met peper en zout. Gebruik een ronde uitsteker om het bieten mengsel netjes over borden te verdelen.
Plaats een lepeltje van het roomkaas mengsel bovenop en een beetje rucola rondom. Maak de rode bieten tartaar af met een beetje sesamzaadjes en fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!
Welke bieten voor bieten tartaar?
Je kunt voorgekookte bieten gebruiken, of gebruik rauwe bieten en kook of rooster deze zelf tot ze zacht zijn geworden.
Je kunt eventueel ook andere soorten bieten gebruiken zoals chioggia of gele bieten.
Kan ik de sesam weglaten?
Je kunt het sesamzaad en de sesamolie eventueel vervangen door fijngehakte walnoten en walnootolie, de smaak zal hierdoor wel heel erg veranderen. Sesam is namelijk veel subtieler dan walnoot.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.