Rode bieten tartaar

(13)

Een rode bieten tartaar is een heerlijk vegetarisch voorgerecht welke het hele jaar door geserveerd kan worden. Een goed begin van een feestelijk etentje, zoals tijdens de feestdagen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-11-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Een rode bieten tartaar is een heerlijk voorgerecht en kun je eventueel serveren als een vegetarische steak tartaar. Extra smaakvol met appel, kappertjes en sesam.

Zorg ervoor dat je de ingrediënten zo fijn mogelijk snijd, grotere stukjes zullen namelijk voor een hele andere smaakbeleving zorgen.

Voor een snelle versie gebruik je het beste vacuüm rode biet, deze zijn namelijk al voorgekookt en direct klaar voor gebruik. Je kunt ook rauwe bieten gebruiken en deze zelf koken of roosteren in de oven tot ze zacht zijn.

rode bieten moestuin
Verse rode bieten
Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Voorgerechten
Rode bieten tartaar

Ingrediënten


  • 6 gekookte rode bieten
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 appel
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 citroen
  • paar takjes verse peterselie
  • half bosje verse bieslook
  • peper en zout naar smaak
  • kleine handvol sesamzaadjes
  • kleine handvol rucola
  • 50 gram naturel roomkaas
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 2 theelepels honing

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • middelgrote kom
  • lepel
  • optioneel: sla centrifuge
  • ronde uitsteker
  • kleine kom

Rode bieten tartaar Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Voorgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-tartaar


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalot en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes.

Rasp de citroen en pers het sap eruit, meng dit samen met het sjalotje door de bieten. 

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine blokjes. Meng dit direct door de bieten, want door het citroensap zal de appel niet gaan verkleuren.

Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Rode bieten tartaar
Rode bieten tartaar

De rode bieten tartaar afmaken – 15 minuten

Hak 1 eetlepel kappertjes fijn en meng dit samen met 2 theelepels mosterd en 2 theelepels sesamolie door de rode bieten. 

Hak de peterselie en bieslook fijn en meng de peterselie en de helft van de bieslook door 50 gram roomkaas en 50 gram Griekse yoghurt. Breng op smaak met 2 theelepels honing, peper en zout.

Breng de rode bieten op smaak met peper en zout. Gebruik een ronde uitsteker om het bieten mengsel netjes over borden te verdelen. 

Plaats een lepeltje van het roomkaas mengsel bovenop en een beetje rucola rondom. Maak de rode bieten tartaar af met een beetje sesamzaadjes en fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-11-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Rode bieten tartaar: Veel gestelde vragen

Welke bieten voor bieten tartaar?

Je kunt voorgekookte bieten gebruiken, of gebruik rauwe bieten en kook of rooster deze zelf tot ze zacht zijn geworden.

Je kunt eventueel ook andere soorten bieten gebruiken zoals chioggia of gele bieten.

Kan ik de sesam weglaten?

Je kunt het sesamzaad en de sesamolie eventueel vervangen door fijngehakte walnoten en walnootolie, de smaak zal hierdoor wel heel erg veranderen. Sesam is namelijk veel subtieler dan walnoot.

0 reacties op Rode bieten tartaar

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.