Rode bieten tartaar
😍 17Geweldig
😋 3Lekker
😲 0Verrassend
😕 1Matig

Rode bieten tartaar vegetarisch

Een rode bieten tartaar is een heerlijk vegetarisch voorgerecht welke het hele jaar door geserveerd kan worden. Een goed begin van een feestelijk etentje, zoals tijdens de feestdagen.

30 minuten
6 personen

Een rode bieten tartaar is een heerlijk voorgerecht en kun je eventueel serveren als een vegetarische steak tartaar. Extra smaakvol met appel, kappertjes en sesam.

Zorg ervoor dat je de ingrediënten zo fijn mogelijk snijd, grotere stukjes zullen namelijk voor een hele andere smaakbeleving zorgen.

Voor een snelle versie gebruik je het beste vacuüm rode biet, deze zijn namelijk al voorgekookt en direct klaar voor gebruik. Je kunt ook rauwe bieten gebruiken en deze zelf koken of roosteren in de oven tot ze zacht zijn.

rode bieten moestuin
Verse rode bieten
Rode bieten tartaar ingrediënten

Recept rode bieten tartaar

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-11-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 01-12-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de sjalot en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de gekookte bieten in kleine blokjes.

Rasp de citroen en pers het sap eruit, meng dit samen met het sjalotje door de bieten. 

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine blokjes. Meng dit direct door de bieten, want door het citroensap zal de appel niet gaan verkleuren.

Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Rode bieten tartaar
Rode bieten tartaar

De rode bieten tartaar afmaken – 15 minuten

Hak 1 eetlepel kappertjes fijn en meng dit samen met 2 theelepels mosterd en 2 theelepels sesamolie door de rode bieten. 

Hak de peterselie en bieslook fijn en meng de peterselie en de helft van de bieslook door 50 gram roomkaas en 50 gram Griekse yoghurt. Breng op smaak met 2 theelepels honing, peper en zout.

Breng de rode bieten op smaak met peper en zout. Gebruik een ronde uitsteker om het bieten mengsel netjes over borden te verdelen. 

Plaats een lepeltje van het roomkaas mengsel bovenop en een beetje rucola rondom. Maak de rode bieten tartaar af met een beetje sesamzaadjes en fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!

Tips!

Welke bieten voor bieten tartaar?

Je kunt voorgekookte bieten gebruiken, of gebruik rauwe bieten en kook of rooster deze zelf tot ze zacht zijn geworden.

Je kunt eventueel ook andere soorten bieten gebruiken zoals chioggia of gele bieten.

Kan ik de sesam weglaten?

Je kunt het sesamzaad en de sesamolie eventueel vervangen door fijngehakte walnoten en walnootolie, de smaak zal hierdoor wel heel erg veranderen. Sesam is namelijk veel subtieler dan walnoot.

Wat vind je van dit recept?

21 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
3
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
1
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
165.69 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
19.8 g
13.23 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.66 g
3.14 g
Eiwitten
4.42 g
Vezels
4.5 g
Natrium
438.59 mg
Mineralen
Ijzer
1.83 mg
Calcium
76.49 mg
Magnesium
48.2 mg
Kalium
48.2 mg
Fosfor
93.68 mg
Koper
0.19 mg
Zink
0.78 mg
Jodium
0.76 µg
Selenium
0.86 µg
Vitamines
Vitamine C
24.08 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
0.13 µg
Foliumzuur
95.9 µg
Vitamine E
0.58 mg
Vitamine K
2.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Rode bieten tartaar"
Ria slangen zegt op 18-11-2024
Kan je dit de dag vooraf klaarmaken,
Véronique zegt op 18-11-2024
Hallo Ria, je kunt deze rode bieten tartaar prima een dag vooraf maken. De appel zal wel minder knapperig worden en gaan verkleuren, dus je kunt er eventueel voor kiezen om de appel pas de dag erna erdoor te mengen. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.