Een frisse blauwe bessentaart met yoghurt, vanille en meer. Een heerlijke taart voor de feestdagen, of zonder de sterren voor elke andere gelegenheid.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-12-2021, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de taartbodem. Meng bloem, een snuf zout en 80 gram suiker. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloemmengsel.
Het deeg zal er kruimelig uitzien. Voeg 1 ei toe en blijf kneden tot het een deegbal is geworden. Pak de deegbal in met folie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast. Als het deeg koud is kun je deze namelijk makkelijker uitrollen.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.
Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het goed aan met je handen.
Het deeg is erg zacht, dus als het is gaan scheuren kun je dit makkelijk met je vingers weer aandrukken in de vorm. Het deeg dat je overhoudt kun je gebruiken voor de sterren.
Meng de eieren samen met suiker, yoghurt en vanille extract tot een glad mengsel. Roer er dan de blauwe bessen door en schenk dit op de taartbodem.
Steek eventueel sterren uit het resterende deeg en leg deze voorzichtig bovenop de vulling.
Plaats de blauwe bessentaart voorzichtig in de oven en bak deze ongeveer 45 minuten. De taart is gaar als de vulling stevig is geworden en het deeg mooi goudbruin is geworden.
De vulling stijft nog ietsjes op in de koelkast, maar zorg er wel voor dat deze niet meer vloeibaar is na het bakken. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven.
Laat de blauwe bessentaart volledig afkoelen, bestuif eventueel met een beetje poedersuiker. Geniet ervan!
Welke blauwe bessen kan ik het beste gebruiken?
Je kunt voor deze blauwe bessentaart (goedkope) diepvries bessen gebruiken, maar verse blauwe bessen kan ook.
Kan ik gewone yoghurt gebruiken?
Je kunt eventueel gewone naturel yoghurt gebruiken, voeg dan wel een extra ei toe want Griekse yoghurt is een stuk dikker.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.