Deze vegetarische tomatentartaar is een heerlijk voorgerecht met de lekkerste tomaten, kappertjes en meer. Een kleurrijke twist op de klassieke steak tartaar.
Een tomatentartaar is een smaakvolle vegetarische vervanger van de klassieke steak tartaar. Een heerlijk vegetarisch en veganistisch voorgerecht.
Zorg ervoor dat de tomaten niet te rijp zijn, de tartaar zal dan niet stevig genoeg zijn. Wanneer de tomaten erg sappig zijn, kun je deze iets langer laten uitlekken.
Je kunt behalve peterselie en basilicum eventueel ook nog extra bieslook toevoegen, gebruik hiervan niet teveel omdat er ook al bosui in zit. Aangezien deze beide een sterke ui-achtige smaak hebben, kan dit snel gaan overheersen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-09-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes en plaats deze in een vergiet. Bestrooi met een beetje zout en laat de tomaten 10 minuten staan in het vergiet.
Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Snijd de helft van de bosui zeer fijn en de andere helft in dunne ringetjes. Houd een beetje basilicum apart voor de garnering en snijd de rest fijn.
Hak de peterselie en 1 eetlepel kappertjes fijn en meng dit samen met de fijngesneden bosui, basilicum, 2 theelepels tomatenpuree en 1 eetlepel appel cider azijn in een middelgrote kom.
Voeg de uitgelekte tomaten toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de tomatentartaar in een rondje op het midden van een bord en serveer met een beetje rucola. Maak af met verse basilicum, bosui ringetjes en een beetje goede olijfolie. Eet smakelijk!
Welke tomaten voor een tomatentartaar?
Je kunt verschillende soorten tomaten gebruiken voor het maken van een tomatentartaar. Houd er vooral rekening mee dat de tomaten niet te zacht zijn, stevige tomaten zullen voor een stevigere tartaar zorgen. Zorg er wel voor dat de tomaten rijp zijn waardoor ze veel smaak zullen hebben.
Welke kruiden voor een tomatentartaar?
Tomaten combineren goed met veel verschillende soorten kruiden, naast verse kruiden zoals peterselie, basilicum, oregano, rozemarijn of bieslook kun je tomaten ook prima combineren met specerijen zoals (gemalen) komijn of zelfs lavendel.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.