Ohmydish.nl


Amuse van coquille met vanille

(17)

Een snelle en makkelijke amuse van coquille met vanille staat binnen 10 minuten op tafel. Een luxe hapje voor de feestdagen, perfect voorafgaand aan het diner.

15 minuten 6 personen Hapjes en snacks 99 calorieën p.p.
Amuse van coquille met vanille

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 coquilles (sint jacobsschelpen)
  • 2 eetlepel crème fraîche
  • klontje boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse peterselie of bieslook ter garnering
Amuse van coquille met vanille ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • keukenpapier
  • middelgrote bakpan (met anti aanbak)
  • vleestang
  • plastic lepel

Bereiden


15 minuten 6 personen Hapjes en snacks 99 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/amuse-van-coquille-met-vanille


Voorbereiding – 5 minuten

Maak de coquilles schoon, dit wil zeggen als er een wit stukje aan zit kun je deze het beste verwijderen. Dit is namelijk een stukje van de sluitspier en is vrij taai.

Dep de coquilles vervolgens goed droog met keukenpapier.

Amuse van coquille met vanille
Amuse van coquille met vanille

Amuse van coquille met vanille afmaken – 10 minuten

Verhit een klontje boter in een bakpan, maar gebruik niet teveel boter. Schroei de coquilles dicht aan elke kant zodat deze mooi goudbruin kleurt. Haal ze dan direct uit de pan, een coquille die te gaar is zal namelijk taai worden.

Roer een beetje extra boter samen met crème fraîche en vanille extract door de boter in de pan. Laat het kort zachtjes verwarmen tot een mooie saus en voeg de coquilles even terug in de pan. 

Breng op smaak met peper en zout en serveer de coquilles direct met de vanillesaus. Garneer eventueel met verse peterselie of bieslook. Eet smakelijk!

Amuse van coquille met vanille: veelgestelde vragen

Wat zijn coquilles?

Coquille is het vlees van de sint jacobsschelp (jakobsmantel). Als je coquilles met schelp koopt, kun je het kuit van de coquille (het koraal) eventueel gebruiken om een smaakvolle saus mee te maken. 

Hoe smaken coquilles?

Coquilles zijn heel zacht van structuur maar ook qua smaak zijn ze boterzacht. Ze hebben geen uitgesproken vissmaak, ze smaken juist een tikkeltje zoet.

Welke vanille kan ik het beste gebruiken?

Je kunt hiervoor een stokje vanille gebruiken of vanille extract. Gebruik dan wel een natuurlijk vanille extract waar het merg in zit.

Wat vind jij van dit recept?
17 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Hazenpeper

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.