Amuse van coquille met vanille

(43)

Een snelle en makkelijke amuse van coquille met vanille staat binnen 10 minuten op tafel. Een luxe hapje voor de feestdagen, perfect voorafgaand aan het diner.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-08-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 99 calorieën p.p.
Amuse van coquille met vanille

Ingrediënten


  • 6 coquilles (sint jacobsschelpen)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • klontje boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse peterselie of bieslook ter garnering

Kookgerei nodig


  • keukenpapier
  • middelgrote bakpan (met anti aanbak)
  • vleestang
  • plastic lepel

Amuse van coquille met vanille Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 99 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/amuse-van-coquille-met-vanille


Voorbereiding – 5 minuten

Maak de coquilles schoon, dit wil zeggen als er een wit stukje aan zit kun je deze het beste verwijderen. Dit is namelijk een stukje van de sluitspier en is vrij taai.

Dep de coquilles vervolgens goed droog met keukenpapier.

Amuse van coquille met vanille
Amuse van coquille met vanille

Amuse van coquille met vanille afmaken – 10 minuten

Verhit een klontje boter in een bakpan, maar gebruik niet teveel boter. Schroei de coquilles dicht aan elke kant zodat deze mooi goudbruin kleurt. Haal ze dan direct uit de pan, een coquille die te gaar is zal namelijk taai worden.

Roer een beetje extra boter samen met crème fraîche en vanille extract door de boter in de pan. Laat het kort zachtjes verwarmen tot een mooie saus en voeg de coquilles even terug in de pan. 

Breng op smaak met peper en zout en serveer de coquilles direct met de vanillesaus. Garneer eventueel met verse peterselie of bieslook. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-08-2023


Waardeer dit recept!
43 stemmen

Amuse van coquille met vanille: Veel gestelde vragen

Wat zijn coquilles?

Coquille is het vlees van de sint jacobsschelp (jakobsmantel). Als je coquilles met schelp koopt, kun je het kuit van de coquille (het koraal) eventueel gebruiken om een smaakvolle saus mee te maken. 

Hoe smaken coquilles?

Coquilles zijn heel zacht van structuur maar ook qua smaak zijn ze boterzacht. Ze hebben geen uitgesproken vissmaak, ze smaken juist een tikkeltje zoet.

Welke vanille kan ik het beste gebruiken?

Je kunt hiervoor een stokje vanille gebruiken of vanille extract. Gebruik dan wel een natuurlijk vanille extract waar het merg in zit.

2 reacties op Amuse van coquille met vanille

Eric plaatste op 16-06-2023 om 20:32:59
Super lekker! Maar waarom een totaal ander plaatje van een recept plaatsen dan het eind resultaat? Na de stappen te hebben gevolgt komt er natuurlijk een wit dik achtig sausje rondom de coquille.. Doe ik iets fout of.. 😂
Ohmydish plaatste op 16-06-2023 om 20:46:26

Hi Eric, dankje! Ik plaats nooit een foto van iets anders, iets neps of bijv. iets wat nog niet volledig gaar is. Altijd enkel hoe het er echt uit zien, zonder gegoochel :) Ik vermoed dat je coquilles misschien iets vochtig zijn geweest, of de pan niet heet genoeg, waardoor deze minder goudbruin zijn gekleurd tijdens het dichtschroeien. Dit geeft namelijk de iets donkere kleur aan de saus tijdens het indikken. Fijne avond, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.