Een snelle en makkelijke amuse van coquille met vanille staat binnen 10 minuten op tafel. Een luxe hapje voor de feestdagen, perfect voorafgaand aan het diner.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de coquilles schoon, dit wil zeggen als er een wit stukje aan zit kun je deze het beste verwijderen. Dit is namelijk een stukje van de sluitspier en is vrij taai.
Dep de coquilles vervolgens goed droog met keukenpapier.
Verhit een klontje boter in een bakpan, maar gebruik niet teveel boter. Schroei de coquilles dicht aan elke kant zodat deze mooi goudbruin kleurt. Haal ze dan direct uit de pan, een coquille die te gaar is zal namelijk taai worden.
Roer een beetje extra boter samen met crème fraîche en vanille extract door de boter in de pan. Laat het kort zachtjes verwarmen tot een mooie saus en voeg de coquilles even terug in de pan.
Breng op smaak met peper en zout en serveer de coquilles direct met de vanillesaus. Garneer eventueel met verse peterselie of bieslook. Eet smakelijk!
Wat zijn coquilles?
Coquille is het vlees van de sint jacobsschelp (jakobsmantel). Als je coquilles met schelp koopt, kun je het kuit van de coquille (het koraal) eventueel gebruiken om een smaakvolle saus mee te maken.
Hoe smaken coquilles?
Coquilles zijn heel zacht van structuur maar ook qua smaak zijn ze boterzacht. Ze hebben geen uitgesproken vissmaak, ze smaken juist een tikkeltje zoet.
Welke vanille kan ik het beste gebruiken?
Je kunt hiervoor een stokje vanille gebruiken of vanille extract. Gebruik dan wel een natuurlijk vanille extract waar het merg in zit.
Per 1 persoonsportie:
Hi Eric, dankje! Ik plaats nooit een foto van iets anders, iets neps of bijv. iets wat nog niet volledig gaar is. Altijd enkel hoe het er echt uit zien, zonder gegoochel :) Ik vermoed dat je coquilles misschien iets vochtig zijn geweest, of de pan niet heet genoeg, waardoor deze minder goudbruin zijn gekleurd tijdens het dichtschroeien. Dit geeft namelijk de iets donkere kleur aan de saus tijdens het indikken. Fijne avond, liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.