Bladerdeeg sterren zijn leuk als makkelijk hapje, maar ze zijn ook lekker voor bij de soep of salade. 2 soorten hartige bladerdeeg sterretjes die je kerstdiner nog feestelijker maken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Besmeer een plak bladerdeeg met een dun laagje eidooier. Strooi hier een kleine handvol maanzaadjes en sesamzaadjes over. Maak af met een kleine handvol geraspte grana padano.
Gebruik een kleine stervormige uitsteekvorm en verplaats de sterren naar een bakplaat bekleed met bakpapier.
Verdeel 3 eetlepels truffeltapenade over een plak bladerdeeg. Snijd 3 zongedroogde tomaatjes heel fijn en verdeel dit over de truffeltapenade. Maak af met een kleine handvol geraspte grana padano.
Gebruik een kleine stervormige uitsteekvorm en verplaats de sterren naar een bakplaat bekleed met bakpapier.
Het overgebleven bladerdeeg kun je ook afbakken, dit hoef je niet weg te gooien. Bak de bladerdeeg sterren mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten. Geniet ervan!
Welke kaas is het lekkerste voor bladerdeeg sterren?
Je kunt behalve grana padano of Parmezaanse kaas ook belegen of oude kaas gebruiken.
Welke truffeltapenade voor bladerdeeg sterren?
Je kunt alle soorten truffeltapenade gebruiken, wij gebruikten de truffel tapenade van de Albert Heijn waar ook paddenstoelen aan zijn toegevoegd.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.