Gegrilde tomaten zijn een bijgerecht zoals je die nog nooit hebt gegeten. Ook lekker als voorgerecht, eventueel met een beetje brood of salade. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gegrilde-tomaten
Verwijder de kroontjes van de tomaten. Was de tomaten, dep ze droog met keukenpapier en snijd door de helft.
Haal met je vingers zoveel mogelijk zaadjes uit de tomaten, schud een keer goed zodat de zaadjes eruit komen. Dep de tomaten helften dan nogmaals goed droog.
Gebruik een vijzel of koffiemolen om de gedroogde lavendel fijner te malen.
Verhit een grill pan of barbecue op hoog vuur en gebruik een kwast om de tomaat aan de snijkant met een dun laag olijfolie in te smeren.
Plaats de tomaten in de hete grill pan en beweeg de tomaten niet. Laat de tomaten ongeveer 3 tot 4 minuten grillen en besmeer de andere kant ook met een laagje olie.
Draai de tomaten om en grill nogmaals 3 tot 4 minuten. Haal de tomaten voorzichtig uit de pan met een spatel en breng op smaak met peper, zout, een snuf komijn en een klein snufje lavendel. Wees zuinig met de lavendel zodat de smaak niet zal overheersen.
Garneer eventueel met verse peterselie en serveer de gegrilde tomaten direct, eet smakelijk!
Welke tomaten zijn geschikt voor de barbecue?
Er zijn verschillende soorten tomaten geschikt om te grillen, de vleestomaat is daar eentje van.
Kan ik de lavendel weglaten?
Je kunt de lavendel prima weglaten, een kleine snuf lavendel haalt enkel de smaak van de tomaten naar voren waardoor deze nog lekkerder zijn.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.