Gebakken spruitjes met granaatappel

(22)

Deze gebakken spruitjes met granaatappel zijn gebaseerd op een Ottolenghi recept. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht met spruitjes dat er ook nog eens feestelijk uitziet.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gebakken spruitjes met granaatappel

Ingrediënten


  • 500 gram spruitjes
  • 5 sjalotjes
  • olijfolie
  • 1 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • halve granaatappel
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & klein mesje
  • middelgrote kom
  • optioneel: houten lepel
  • grote bakpan

Gebakken spruitjes met granaatappel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-spruitjes-met-granaatappel


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalotjes en snijd deze door de helft, maar zorg ervoor dat de gehalveerde sjalotten zoveel mogelijk aan elkaar blijven. 

Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd deze door de helft. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel, dit kun je het makkelijkste doen door deze door de helft te snijden en er dan op te tikken met een houten lepel.

Gebakken spruitjes met granaatappel
Gebakken spruitjes met granaatappel

De gebakken spruitjes met granaatappel afmaken – 10 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de spruitjes op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Verplaats de gebakken spruitjes, zodra ze beetgaar zijn, naar een middelgrote kom.

Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de bakpan en bak nu de halve sjalotjes tot deze zacht en goudbruin zijn. 

Meng ondertussen de ahornsiroop en granaatappelmelasse door de gebakken spruitjes. Meng de gebakken sjalotjes erdoor samen met de granaatappelpitjes en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-08-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

Gebakken spruitjes met granaatappel: Veel gestelde vragen

Wie is Ottolenghi?

Yotam Ottolenghi is een Isreälisch-Britse kok en auteur. Hij is vooral bekend van zijn kookboeken.

Wat is granaatappelmelasse?

Granaatappel melasse (melosse, molasse) is een siroop op basis van granaatappelsap. De granaatappel siroop is vooral bekend in het Midden-Oosten.

Kan ik de granaatappelmelasse vervangen?

Je kunt het eventueel vervangen door appelstroop met een beetje citroensap of balsamico azijn.

0 reacties op Gebakken spruitjes met granaatappel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.