Deze gebakken spruitjes met granaatappel zijn gebaseerd op een Ottolenghi recept. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht met spruitjes dat er ook nog eens feestelijk uitziet.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-10-2024
Pel de sjalotjes en snijd deze door de helft, maar zorg ervoor dat de gehalveerde sjalotten zoveel mogelijk aan elkaar blijven.
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd deze door de helft. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel, dit kun je het makkelijkste doen door deze door de helft te snijden en er dan op te tikken met een houten lepel.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de spruitjes op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Verplaats de gebakken spruitjes, zodra ze beetgaar zijn, naar een middelgrote kom.
Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de bakpan en bak nu de halve sjalotjes tot deze zacht en goudbruin zijn.
Meng ondertussen de ahornsiroop en granaatappelmelasse door de gebakken spruitjes. Meng de gebakken sjalotjes erdoor samen met de granaatappelpitjes en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Wie is Ottolenghi?
Yotam Ottolenghi is een Isreälisch-Britse kok en auteur. Hij is vooral bekend van zijn kookboeken.
Wat is granaatappelmelasse?
Granaatappel melasse (melosse, molasse) is een siroop op basis van granaatappelsap. De granaatappel siroop is vooral bekend in het Midden-Oosten.
Kan ik de granaatappelmelasse vervangen?
Je kunt het eventueel vervangen door appelstroop met een beetje citroensap of balsamico azijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.