Gebakken spruitjes met granaatappel

(20)

Deze gebakken spruitjes met granaatappel zijn gebaseerd op een Ottolenghi recept. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht met spruitjes dat er ook nog eens feestelijk uitziet. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gebakken spruitjes met granaatappel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram spruitjes
  • 5 sjalotjes
  • olijfolie
  • 1 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • halve granaatappel
  • peper en zout naar smaak
Gebakken spruitjes met granaatappel Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & klein mesje
  • middelgrote kom
  • optioneel: houten lepel
  • grote bakpan

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-spruitjes-met-granaatappel


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalotjes en snijd deze door de helft, maar zorg ervoor dat de gehalveerde sjalotten zoveel mogelijk aan elkaar blijven. 

Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd deze door de helft. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel, dit kun je het makkelijkste doen door deze door de helft te snijden en er dan op te tikken met een houten lepel.

Gebakken spruitjes met granaatappel
Gebakken spruitjes met granaatappel

De gebakken spruitjes met granaatappel afmaken – 10 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de spruitjes op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Verplaats de gebakken spruitjes, zodra ze beetgaar zijn, naar een middelgrote kom.

Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de bakpan en bak nu de halve sjalotjes tot deze zacht en goudbruin zijn. 

Meng ondertussen de ahornsiroop en granaatappelmelasse door de gebakken spruitjes. Meng de gebakken sjalotjes erdoor samen met de granaatappelpitjes en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
20 stemmen

Gebakken spruitjes met granaatappel: Veel gestelde vragen

Wie is Ottolenghi?

Yotam Ottolenghi is een Isreälisch-Britse kok en auteur. Hij is vooral bekend van zijn kookboeken.

Wat is granaatappelmelasse?

Granaatappel melasse (melosse, molasse) is een siroop op basis van granaatappelsap. De granaatappel siroop is vooral bekend in het Midden-Oosten.

Kan ik de granaatappelmelasse vervangen?

Je kunt het eventueel vervangen door appelstroop met een beetje citroensap of balsamico azijn.


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.