Deze gebakken spruitjes met granaatappel zijn gebaseerd op een Ottolenghi recept. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht met spruitjes dat er ook nog eens feestelijk uitziet.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-spruitjes-met-granaatappel
Pel de sjalotjes en snijd deze door de helft, maar zorg ervoor dat de gehalveerde sjalotten zoveel mogelijk aan elkaar blijven.
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd deze door de helft. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel, dit kun je het makkelijkste doen door deze door de helft te snijden en er dan op te tikken met een houten lepel.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de spruitjes op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Verplaats de gebakken spruitjes, zodra ze beetgaar zijn, naar een middelgrote kom.
Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de bakpan en bak nu de halve sjalotjes tot deze zacht en goudbruin zijn.
Meng ondertussen de ahornsiroop en granaatappelmelasse door de gebakken spruitjes. Meng de gebakken sjalotjes erdoor samen met de granaatappelpitjes en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wie is Ottolenghi?
Yotam Ottolenghi is een Isreälisch-Britse kok en auteur. Hij is vooral bekend van zijn kookboeken.
Wat is granaatappelmelasse?
Granaatappel melasse (melosse, molasse) is een siroop op basis van granaatappelsap. De granaatappel siroop is vooral bekend in het Midden-Oosten.
Kan ik de granaatappelmelasse vervangen?
Je kunt het eventueel vervangen door appelstroop met een beetje citroensap of balsamico azijn.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.