Gebakken spruitjes met granaatappel
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gebakken spruitjes met granaatappel

Deze gebakken spruitjes met granaatappel zijn gebaseerd op een Ottolenghi recept. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht met spruitjes dat er ook nog eens feestelijk uitziet.

20 minuten
4 personen
Gebakken spruitjes met granaatappel ingrediënten

Recept gebakken spruitjes met granaatappel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 02-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalotjes en snijd deze door de helft, maar zorg ervoor dat de gehalveerde sjalotten zoveel mogelijk aan elkaar blijven. 

Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd deze door de helft. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel, dit kun je het makkelijkste doen door deze door de helft te snijden en er dan op te tikken met een houten lepel.

Gebakken spruitjes met granaatappel
Gebakken spruitjes met granaatappel

De gebakken spruitjes met granaatappel afmaken – 10 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de spruitjes op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Verplaats de gebakken spruitjes, zodra ze beetgaar zijn, naar een middelgrote kom.

Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de bakpan en bak nu de halve sjalotjes tot deze zacht en goudbruin zijn. 

Meng ondertussen de ahornsiroop en granaatappelmelasse door de gebakken spruitjes. Meng de gebakken sjalotjes erdoor samen met de granaatappelpitjes en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Tips!

Wie is Ottolenghi?

Yotam Ottolenghi is een Isreälisch-Britse kok en auteur. Hij is vooral bekend van zijn kookboeken.

Wat is granaatappelmelasse?

Granaatappel melasse (melosse, molasse) is een siroop op basis van granaatappelsap. De granaatappel siroop is vooral bekend in het Midden-Oosten.

Kan ik de granaatappelmelasse vervangen?

Je kunt het eventueel vervangen door appelstroop met een beetje citroensap of balsamico azijn.

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
120.36 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.79 g
17.65 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.08 g
0.09 g
Eiwitten
5.77 g
Vezels
7.26 g
Natrium
347.02 mg
Mineralen
Ijzer
1.9 mg
Calcium
77 mg
Magnesium
29.08 mg
Kalium
29.08 mg
Fosfor
99.26 mg
Koper
0.06 mg
Zink
0.63 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.15 µg
Vitamines
Vitamine C
115.69 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.19 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.2 mg
Vitamine B6
0.45 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
101.43 µg
Vitamine E
0.14 mg
Vitamine K
5.36 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gebakken spruitjes met granaatappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.