Ohmydish.nl


Frans eten

 

Paris Brest

1 uur 10 minuten 8 personen

Als je van nootjes en karamel houdt is deze Paris brest een echte aanrader! Een krans van soezenbeslag met een heerlijke romige praliné vulling.


Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes

30 minuten 8 personen

Deze Franse gesuikerde soesjes heten in Frankrijk chouquettes en ze zijn makkelijk en snel klaar. Een simpel soezenbeslag met grove suiker en zonder vulling


Flamiche picarde

50 minuten 4 personen

Flamiche picarde, oftewel een klassieke Franse hartige prei taart. Makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Vegetarisch en zelfs zonder kaas.


Rode bieten tarte tatin

1 uur 40 minuten 6 personen

Deze rode bieten tarte tatin is een heerlijke hartige taart met bieten en salie. Een perfecte combinatie met een dun laagje karamel.


Tarte tatin

55 minuten 8 personen

Een klassieke tarte tatin, oftewel een omgekeerde appeltaart is te maken met maar een paar ingrediënten en klaar binnen een uur.


Quiche met rode biet en geitenkaas

1 uur 5 minuten 6 personen

Een quiche met rode biet en geitenkaas is overheerlijk door de krokante nootjes, spekjes, salie en meer. Kan ook zonder spekjes voor een vegetarische quiche


Hartige taart met knoflook en pijnboompitten

55 minuten 4 personen

Deze hartige taart met knoflook en pijnboompitten is een klassieker uit de Franse keuken. Een simpel gerecht uit de Languedoc-Roussillon.


Oeufs en meurette - gepocheerde eieren in rode wijnsaus

50 minuten 4 personen

Een klassieker uit de Franse keuken, oeufs en meurette. Oftewel gepocheerde eieren in rode wijnsaus. Een heerlijke kruidige saus met champignons en spek.


Truffade

40 minuten 4 personen

Truffade is een streekgerecht uit de Auvergne (Frankrijk). Wie houdt er nou niet van de combinatie van aardappels, kaas, knoflook en spekjes, mm!


Ratatouille

1 uur 5 minuten 8 personen

Deze gestoofde groenten zijn een klassiek en zeer bekend bijgerecht uit de Franse keuken. Ratatouille bestaat o.a. uit courgette, aubergine, paprika en tomaat


Confit de canard

2 uur 30 minuten 4 personen

Confit de canard is een specialiteit uit Zuidwest Frankrijk, deze eendenbouten zijn klaar binnen 2,5 uur en worden bereid in de oven.


Garbure béarnaise - gevulde groentesoep met eend

2 uur 30 minuten 8 personen

Garbure béarnaise kent vele versies, deze franse gevulde groentesoep met eend is de klassieke versie uit de regio waar wij wonen. Heeft even tijd nodig, maar meer dan de moeite waard.


Aardappelgratin met ui

45 minuten 4 personen

Een aardappelgratin met ui is het perfecte bijgerecht bij elk soort vlees of vis. Deze versie is zelfs nóg lekkerder dan de klassieke versie. Klaar binnen 45 minuten.


Boeuf bourguignon

4 uur 15 minuten 6 personen

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!


Quiche Lorraine

1 uur 45 minuten 8 personen

Een klassieke quiche Lorraine, heel simpel met spekjes, crème fraîche, eieren, room én een zelfgemaakte hartige taart bodem. Erg makkelijk, maar zó smaakvol



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.