Pan bagnat
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pan bagnat

Een klassiek Frans broodje met o.a. tonijn, ei, groenten en vinaigrette. Makkelijk vooraf te maken, want het behoort heerlijk smeuïg te zijn.

20 minuten
4 personen
Pan bagnat ingrediënten
Recept pan bagnat

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Kook de eitjes 8 minuten lang, spoel ze daarna meteen koud en pel de eieren. Pel ondertussen de rode ui en knoflookteen. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en snijd de knoflookteen fijn.

Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Verwijder het harde deel van de tomaten en snijd de tomaten vervolgens in kleine stukjes.

Snijd de bosuien en zwarte olijven in dunne ringen. 

Pan bagnat
Pan bagnat

Pan bagnat afmaken – 10 minuten

Meng in de grote kom de mosterd met rode wijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Meng met een garde terwijl je de olijfolie toevoegt, je zult merken dat de vinaigrette dikker zal worden.

Meng hierbij de rode ui, knoflook, paprika, tomaten, bosuien en zwarte olijven. Giet een beetje olie weg van de tonijn en meng dit vervolgens ook erbij.

Snijd de ansjovis fijn, voeg toe aan de kom en breng het geheel op smaak met peper en zout. Snijd de broodjes door de helft en verdeel het tonijn-mengsel over de broodjes.

Maak de broodjes af met een half ei in partjes per broodje. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
335.11 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.88 g
5.34 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.44 g
3.26 g
Eiwitten
17.53 g
Vezels
5.69 g
Natrium
953.65 mg
Mineralen
Ijzer
3.01 mg
Calcium
110.18 mg
Magnesium
57.11 mg
Kalium
57.11 mg
Fosfor
267.77 mg
Koper
0.36 mg
Zink
1.99 mg
Jodium
20.94 µg
Selenium
9.34 µg
Vitamines
Vitamine C
47.56 mg
Vitamine D
2.6 mg
Vitamine A
87.87 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.25 mg
Vitamine B6
0.52 mg
Vitamine B12
1.65 µg
Foliumzuur
54.62 µg
Vitamine E
0.81 mg
Vitamine K
38.68 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pan bagnat"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.