Een klassiek Frans broodje met o.a. tonijn, ei, groenten en vinaigrette. Makkelijk vooraf te maken, want het behoort heerlijk smeuïg te zijn.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pan-bagnat
Kook de eitjes 8 minuten lang, spoel ze daarna meteen koud en pel de eieren. Pel ondertussen de rode ui en knoflookteen. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en snijd de knoflookteen fijn.
Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Verwijder het harde deel van de tomaten en snijd de tomaten vervolgens in kleine stukjes.
Snijd de bosuien en zwarte olijven in dunne ringen.
Meng in de grote kom de mosterd met rode wijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Meng met een garde terwijl je de olijfolie toevoegt, je zult merken dat de vinaigrette dikker zal worden.
Meng hierbij de rode ui, knoflook, paprika, tomaten, bosuien en zwarte olijven. Giet een beetje olie weg van de tonijn en meng dit vervolgens ook erbij.
Snijd de ansjovis fijn, voeg toe aan de kom en breng het geheel op smaak met peper en zout. Snijd de broodjes door de helft en verdeel het tonijn-mengsel over de broodjes.
Maak de broodjes af met een half ei in partjes per broodje. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.