Quiche met rode biet en geitenkaas
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Quiche met rode biet en geitenkaas

Een quiche met rode biet en geitenkaas is overheerlijk door de krokante nootjes, spekjes, salie en meer. Kan ook zonder spekjes voor een vegetarische quiche

1 uur 5 minuten
6 personen
Quiche met rode biet en geitenkaas ingrediënten

Recept quiche met rode biet en geitenkaas

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt. 

Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur. 

Vet de vorm in met boter. Snijd de geroosterde of gekookte rode bieten in partjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Quiche met rode biet en geitenkaas
Quiche met rode biet en geitenkaas

De quiche met rode biet en geitenkaas afmaken – 50 minuten

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het in de taartvorm past. Verplaats het deeg naar de taartvorm, druk dit goed aan en prik gaatjes in de bodem met een vork. 

Leg er een stuk bakpapier op en vul dit met blindbakbonen. Bak de taartbodem dan ongeveer 15 minuten in de oven, of tot deze al licht begint te kleuren. 

Bak ondertussen de spekjes tot deze krokant zijn en bak dan de fijngesneden knoflook nog kort mee. Meng in een kom de eieren met room.

 Snijd de verse salie fijn en roer dit door het eimengsel, breng het op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, de spekjes en kaas zijn ook al zout. 

Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de blindbakbonen en bakpapier. Verdeel de partjes rode biet over de bodem, besprenkel dit met een lepel honing. Verdeel er dan de spekjes en knoflook over en dan het eimengsel. 

Verdeel de geitenkaas in plakjes over de quiche en maak af met een beetje geraspte parmezaanse kaas. Bak de taart gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd hangt af van de oven. 

Hak ondertussen de hazelnoten grof en bestrooi hier de quiche mee na het bakken. Je kunt eventueel nog garneren met extra verse salie. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
948.38 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.17 g
15.5 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
65.39 g
32.03 g
Eiwitten
31.59 g
Vezels
5.62 g
Natrium
1933.03 mg
Mineralen
Ijzer
3.71 mg
Calcium
195.86 mg
Magnesium
84.76 mg
Kalium
84.76 mg
Fosfor
410.61 mg
Koper
0.46 mg
Zink
2.7 mg
Jodium
10.9 µg
Selenium
17.75 µg
Vitamines
Vitamine C
11.05 mg
Vitamine D
1.26 mg
Vitamine A
182.82 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
0.59 mg
Vitamine B6
0.7 mg
Vitamine B12
1.66 µg
Foliumzuur
166.63 µg
Vitamine E
1.75 mg
Vitamine K
48.54 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Quiche met rode biet en geitenkaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.