Een quiche met rode biet en geitenkaas is overheerlijk door de krokante nootjes, spekjes, salie en meer. Kan ook zonder spekjes voor een vegetarische quiche
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt.
Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.
Vet de vorm in met boter. Snijd de geroosterde of gekookte rode bieten in partjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het in de taartvorm past. Verplaats het deeg naar de taartvorm, druk dit goed aan en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Leg er een stuk bakpapier op en vul dit met blindbakbonen. Bak de taartbodem dan ongeveer 15 minuten in de oven, of tot deze al licht begint te kleuren.
Bak ondertussen de spekjes tot deze krokant zijn en bak dan de fijngesneden knoflook nog kort mee. Meng in een kom de eieren met room.
Snijd de verse salie fijn en roer dit door het eimengsel, breng het op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, de spekjes en kaas zijn ook al zout.
Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de blindbakbonen en bakpapier. Verdeel de partjes rode biet over de bodem, besprenkel dit met een lepel honing. Verdeel er dan de spekjes en knoflook over en dan het eimengsel.
Verdeel de geitenkaas in plakjes over de quiche en maak af met een beetje geraspte parmezaanse kaas. Bak de taart gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd hangt af van de oven.
Hak ondertussen de hazelnoten grof en bestrooi hier de quiche mee na het bakken. Je kunt eventueel nog garneren met extra verse salie. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.