Een quiche met rode biet en geitenkaas is overheerlijk door de krokante nootjes, spekjes, salie en meer. Kan ook zonder spekjes voor een vegetarische quiche
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-rode-biet-en-geitenkaas
Vet de vorm in met boter. Snijd de geroosterde of gekookte rode bieten in partjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Quiche met rode biet en geitenkaas
Bak ondertussen de spekjes tot deze krokant zijn en bak dan de fijngesneden knoflook nog kort mee. Meng in een kom de eieren met room. Snijd de verse salie fijn en roer dit door het eimengsel, breng het op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, de spekjes en kaas zijn ook al zout.
Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de blindbakbonen en bakpapier. Verdeel de partjes rode biet over de bodem, besprenkel dit met een lepel honing. Verdeel er dan de spekjes en knoflook over en dan het eimengsel. Verdeel de geitenkaas in plakjes over de quiche en maak af met een beetje geraspte parmezaanse kaas. Bak de taart gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd hangt af van de oven.
Hak ondertussen de hazelnoten grof en bestrooi hier de quiche mee na het bakken. Je kunt eventueel nog garneren met extra verse salie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.