Ohmydish.nl


Quiche met rode biet en geitenkaas

Een quiche met rode biet en geitenkaas is overheerlijk door de krokante nootjes, spekjes, salie en meer. Kan ook zonder spekjes voor een vegetarische quiche

Quiche met rode biet en geitenkaas
1 uur 5 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Quiche met rode biet en geitenkaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 8 gekookte of geroosterde rode bieten
  • 1 eetlepel honing
  • 3 knoflooktenen
  • 300 gram gerookte spekjes
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 8 tot 10 blaadjes verse salie
  • 1 rolletje geitenkaas, 180 gram
  • handjevol hazelnoten
  • klein handjevol geraspte parmezaanse kaas

Ingrediënten deeg

  • 280 gram bloem + extra
  • 1/2e theelepel suiker
  • theelepel zout
  • 140 gram koude boter + extra boter om in te vetten
  • 4 eetlepels ijskoud water
Quiche met rode biet en geitenkaas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • taartvorm (26 cm)
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • deegroller
  • vork
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • middelgrote kom
  • garde
  • middelgrote bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 5 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-rode-biet-en-geitenkaas


Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd

Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt. Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.

Vet de vorm in met boter. Snijd de geroosterde of gekookte rode bieten in partjes. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Quiche met rode biet en geitenkaas Quiche met rode biet en geitenkaas

De quiche met rode biet en geitenkaas afmaken -- 50 minuten

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het in de taartvorm past. Verplaats het deeg naar de taartvorm, druk dit goed aan en prik gaatjes in de bodem met een vork. Leg er een stuk bakpapier op en vul dit met blindbakbonen. Bak de taartbodem dan ongeveer 15 minuten in de oven, of tot deze al licht begint te kleuren.

Bak ondertussen de spekjes tot deze krokant zijn en bak dan de fijngesneden knoflook nog kort mee. Meng in een kom de eieren met room. Snijd de verse salie fijn en roer dit door het eimengsel, breng het op smaak met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, de spekjes en kaas zijn ook al zout.

Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de blindbakbonen en bakpapier. Verdeel de partjes rode biet over de bodem, besprenkel dit met een lepel honing. Verdeel er dan de spekjes en knoflook over en dan het eimengsel. Verdeel de geitenkaas in plakjes over de quiche en maak af met een beetje geraspte parmezaanse kaas. Bak de taart gaar en mooi goudbruin in ongeveer een half uur. De exacte baktijd hangt af van de oven.

Hak ondertussen de hazelnoten grof en bestrooi hier de quiche mee na het bakken. Je kunt eventueel nog garneren met extra verse salie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Thaise ingelegde radijsjes

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.