Garbure béarnaise kent vele versies, deze franse gevulde groentesoep met eend is de klassieke versie uit de regio waar wij wonen. Heeft even tijd nodig, maar meer dan de moeite waard.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/garbure-bearnaise-gevulde-groentesoep-met-eend
Sinds we in Frankrijk wonen, hebben we al verschillende 'repas communal' gehad. Oftewel gezamenlijk eten met dorpsgenoten, een gezellig samenzijn en tegelijkertijd mensen ontmoeten. In Frankrijk is eten ontzettend belangrijk, vandaar dit initiatief waar zelfs de burgemeester aanwezig is. Op één van deze etentjes werd een overheerlijke soep geserveerd boordevol groenten en stukjes eend. We wonen namelijk in de Gers, een streek vol met eenden fokkerijen. Vandaar dat we de versie maakten met confit de canard.
Zorg er eerst voor dat de witte bonen minimaal een nacht in koud water hebben kunnen weken. Was de groene kool en snijd deze in niet al te grote, maar ook niet te fijne, stukken. Pel de knoflooktenen en laat deze heel.
Verhit een beetje van het eendenvet in een grote pan en bak hier het spek, knoflook en groene kool enkele minuten in. Als je geen eend gebruikt, of je eendenbouten geen extra vet bevatten kun je ook een scheut olijfolie gebruiken. Schenk ongeveer 3 liter water erbij samen met de bouquet garni, eventueel wat peperkorrels en breng aan de kook.
Garbure béarnaise – gevulde groentesoep met eend
Laat de gedroogde en geweekte witte bonen uitlekken en voeg deze dan ook toe aan de pan. Laat de soep dan nog 1,5 uur zachtjes koken. Verwijder bouquet garni, peperkorrels en knoflooktenen. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer eventueel met brood. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.