Garbure béarnaise kent vele versies, deze franse gevulde groentesoep met eend is de klassieke versie uit de regio waar wij wonen. Heeft even tijd nodig, maar meer dan de moeite waard.
Sinds we in Frankrijk wonen, hebben we al verschillende 'repas communal' gehad. Oftewel gezamenlijk eten met dorpsgenoten, een gezellig samenzijn en tegelijkertijd mensen ontmoeten.
In Frankrijk is eten ontzettend belangrijk, vandaar dit initiatief waar zelfs de burgemeester aanwezig is. Op één van deze etentjes werd een overheerlijke soep geserveerd boordevol groenten en stukjes eend.
We wonen namelijk in de Gers, een streek vol met eenden fokkerijen. Vandaar dat we de versie maakten met confit de canard.
Tip: gedroogde witte bonen dienen eerst 12 uur te wellen in ruim koud water. Zorg er eerst voor dat de witte bonen minimaal een nacht in koud water hebben kunnen weken.
Gekonfijte eendenbouten kun je vaak kant-en-klaar kopen, meestal bij de slager of poelier.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 29-05-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 2 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Was de groene kool en snijd deze in niet al te grote of te fijne stukken.
Pel de knoflooktenen en laat deze heel. Verhit een beetje van het eendenvet in een grote pan en bak hier het spek, knoflook en groene kool enkele minuten in.
Als je geen eend gebruikt, of je eendenbouten geen extra vet bevatten kun je ook een scheut olijfolie gebruiken. Schenk ongeveer 3 liter water erbij samen met de bouquet garni, eventueel wat peperkorrels en breng aan de kook.
Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in grove stukken. Voeg de aardappel ook toe aan de pan en laat het ongeveer een half uur zachtjes koken.
Verdeel de gekonfijte eend in stukjes en voeg deze toe aan de soep. Laat de gedroogde en geweekte witte bonen uitlekken en voeg deze dan ook toe aan de pan. Laat de soep dan nog 1,5 uur zachtjes koken.
Verwijder bouquet garni, peperkorrels en knoflooktenen. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer eventueel met brood. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.