Flamiche picarde

(12)

Flamiche picarde, oftewel een klassieke Franse hartige prei taart. Makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Vegetarisch en zelfs zonder kaas.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Flamiche picarde

Ingrediënten


  • 3 grote preien - ongeveer 500 gram
  • 2 eieren
  • 100 ml room
  • 100 ml volle melk
  • snuf nootmuskaat
  • klont boter + extra
  • peper en zout naar smaak
  • 1 rol bladerdeeg
Flamiche picarde Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • houten lepel
  • oven
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • vork
  • middelgrote kom
  • garde

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/flamiche-picarde


Voorbereiding – 20 minuten

Was de prei goed en snijd deze in niet al te dikke stukken. Verhit een klont boter in een grote pan en voeg de prei hieraan toe.

De prei hoeft niet te kleuren, dus zet het vuur niet te hoog. Bak tot er geen vocht meer in de pan zichtbaar is, de prei zal dan redelijk zacht geworden zijn.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter. 

Franse flamiche picarde
Franse flamiche picarde

Flamiche picarde afmaken – 30 minuten

Bekleed de ingevette taartvorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Meng de eieren samen met melk en room in een middelgrote kom.

Klop dit los met een garde en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Verdeel de prei over het bladerdeeg en giet het eimengsel eroverheen.

Bak het geheel mooi goudbruin in ongeveer 20 - 25 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en soort bladerdeeg. Serveer direct met bijvoorbeeld een simpele salade, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Flamiche picarde

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.