Flamiche picarde, oftewel een klassieke Franse hartige prei taart. Makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Vegetarisch en zelfs zonder kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 08-11-2024
Was de prei goed en snijd deze in niet al te dikke stukken. Verhit een klont boter in een grote pan en voeg de prei hieraan toe.
De prei hoeft niet te kleuren, dus zet het vuur niet te hoog. Bak tot er geen vocht meer in de pan zichtbaar is, de prei zal dan redelijk zacht geworden zijn.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.
Bekleed de ingevette taartvorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Meng de eieren samen met melk en room in een middelgrote kom.
Klop dit los met een garde en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Verdeel de prei over het bladerdeeg en giet het eimengsel eroverheen.
Bak het geheel mooi goudbruin in ongeveer 20 - 25 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en soort bladerdeeg. Serveer direct met bijvoorbeeld een simpele salade, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.