Een aardappelgratin met ui is het perfecte bijgerecht bij elk soort vlees of vis. Deze versie is zelfs nóg lekkerder dan de klassieke versie. Klaar binnen 45 minuten.
Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappelgratin-met-ui
Pel de ui en knoflooktenen, snijd de knoflook zo fijn mogelijk en de ui in halve dunne ringen. Verhit een klontje boter in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Vet ondertussen een ovenschaal in met boter.
Schil de aardappels, was deze en snijd deze in dunne plakjes. Dit kun je het makkelijkste doen met een mandoline of food processor. Meng ze dan met de gebakken ui en knoflook en verdeel over de ingevette ovenschaal.
Meng de eieren met room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal en zorg ervoor dat de aardappels zo goed mogelijk bedekt worden. Maak af met de geraspte kaas.
Aardappelgratin met ui
Serveer bijvoorbeeld met een stukje vlees of vis, warme groenten of een salade. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.