Een aardappelgratin met ui is het perfecte bijgerecht bij elk soort vlees of vis. Deze versie is zelfs nóg lekkerder dan de klassieke versie. Klaar binnen 45 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de ui en knoflooktenen, snijd de knoflook zo fijn mogelijk en de ui in halve dunne ringen.
Verhit een klontje boter in een bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Vet ondertussen een ovenschaal in met boter.
Schil de aardappels, was deze en snijd deze in dunne plakjes. Dit kun je het makkelijkste doen met een mandoline of food processor.
Meng ze dan met de gebakken ui en knoflook en verdeel over de ingevette ovenschaal. Meng de eieren met room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel dit mengsel over de ovenschaal en zorg ervoor dat de aardappels zo goed mogelijk bedekt worden. Maak af met de geraspte kaas.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten lang, of tot goudbruin met een krokante kaaslaag bovenop.
Serveer bijvoorbeeld met een stukje vlees of vis, warme groenten of een salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.