Deze rode bieten tarte tatin is een heerlijke hartige taart met bieten en salie. Een perfecte combinatie met een dun laagje karamel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-09-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-10-2024
Je kunt de rode bieten op verschillende manieren bereiden, maar je kunt ook voorgegaarde bieten gebruiken.
Schrob de rauwe bieten schoon en kook ze ongeveer 45 minuten tot een uur in ruim water of rooster ze in de oven. De rode bieten zijn gaar als ze zacht geworden zijn, dit kun je controleren met een vork.
Laat ze dan een beetje afkoelen en je kunt ze gemakkelijk schillen door ze onder stromend water te houden. Dan wrijf je de schil er met je vinger makkelijk af. Snijd de rode bieten in plakjes, niet te dik.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een springvorm met bakpapier.
Mocht je de tarte tatin in een bakpan geschikt voor de oven maken, kun je de karamel direct in de bakpan maken. Mocht je een taartvorm gebruiken kun je de karamel in een kleine sauspan maken.
Voeg de suiker toe aan de bakpan of sauspan en laat dit rustig karamel worden, roer dit niet. Het is belangrijk om niet te roeren omdat de suiker dan zal kristalliseren.
Zodra de suiker een mooie karamel kleur begint te krijgen voeg je voorzichtig de boter toe. Pas op, want karamel is extreem heet.
Zet het vuur dan uit en verdeel de plakjes rode biet over de bodem. Als je liever een bakvorm gebruikt dien je de karamel eerst over de bodem van de bakvorm te verdelen. Bestrooi de rode biet met peper, zout en een beetje fijngesneden salie.
Plaats de bladerdeeg plak bovenop en vouw het overhangende deeg naar binnen zodat je een rand maakt. Bak de tarte tatin tot het deeg mooi goudbruin is, dit zal ongeveer 20 tot 25 minuten duren.
Plaats een groot bord bovenop en draai de tarte tatin in één keer om, zo kun je de vorm of pan makkelijk verwijderen. Bestrooi de tarte tatin nogmaals met een beetje peper, zout en fijngesneden salie.
Serveer bijvoorbeeld als lunch of voorgerecht met een salade en eventueel geitenkaas. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.