Deze rode bieten tarte tatin is een heerlijke hartige taart met bieten en salie. Een perfecte combinatie met een dun laagje karamel.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bieten-tarte-tatin
Snijd de rode bieten in plakjes, niet te dik. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed eventueel een springvorm met bakpapier.
Rode bieten tarte tatin
Bestrooi de rode biet met peper, zout en een beetje fijngesneden salie. Plaats de bladerdeeg plak bovenop en vouw het overhangende deeg naar binnen zodat je een rand maakt. Bak de tarte tatin tot het deeg mooi goudbruin is, dit zal ongeveer 20 tot 25 minuten duren.
Plaats een groot bord bovenop en draai de tarte tatin in één keer om, zo kun je de vorm of pan makkelijk verwijderen. Bestrooi de tarte tatin nogmaals met een beetje peper, zout en fijngesneden salie. Serveer bijvoorbeeld als lunch of voorgerecht met een salade en eventueel geitenkaas. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.