Spaanse rijstpudding
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spaanse rijstpudding

Deze Spaanse rijstpudding met sinaasappelsaus wordt gemaakt met rijstgriesmeel, maar je kunt ook gewone griesmeel gebruiken. Een heerlijke romige pudding met vanille.

40 minuten
4 personen
Recept spaanse rijstpudding
Spaanse rijstpudding ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

De Spaanse rijstpudding maken – 20 minuten + wachttijd

Verwarm 650 ml melk in een middelgrote pan. Zet het vuur laag zodra de melk bijna kookt en voeg 200 gram griesmeel toe. Laat de griesmeel gaar worden op laag vuur en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Zodra de pudding bijna gaar is voeg je 4 eetlepels rietsuiker en 2 theelepels vanille extract toe. Proef of de rijstgriesmeel gaar is en haal van het vuur zodra dit het geval is.

Roer er 10 gram roomboter doorheen en laat een beetje afkoelen. Zodra de rijstpudding een beetje is afgekoeld, roer je een eidooier erdoor.

Maak eventueel een puddingvorm nat en schenk de pudding erin. Zet in de koelkast om deze volledig af te laten koelen.

Spaanse rijstpudding
Spaanse rijstpudding

De sinaasappelsaus maken – 20 minuten

Maak de sinaasappelsaus terwijl de rijstpudding staat af te koelen. 

Pers het sap uit 4 sinaasappels en 3 mandarijnen en verwarm dit in een kleine sauspan samen met 3 eetlepels rietsuiker, 1 kaneelstok en 2 steranijs.

Laat de sinaasappelsaus zachtjes koken tot deze tot de helft is ingekookt en een beetje stroperig is geworden. Verwijder de kaneelstok en steranijs, voeg 2 eetlepels Cointreau toe en laat de saus afkoelen. 

Haal de rijstpudding uit de puddingvorm door deze kort in warm water te dompelen. Serveer met de sinaasappelsaus, geniet ervan!

Tips!

Waar kan ik rijstgriesmeel kopen?

Rijstgriesmeel is regelmatig te koop bij de reformwinkel of andere natuurwinkels. Daarnaast is rijstgriesmeel te koop bij de meeste Belgische supermarkten, of via verschillende online webshops.

Mocht je geen rijstgriesmeel kunnen vinden, kunnen je deze prima vervangen door griesmeel.

Kan ik de Cointreau weglaten?

Je kunt de Cointreau vervangen door een andere sinaasappellikeur zoals Triple sec of Grand Marnier, maar je kunt de likeur in de sinaasappelsaus eventueel ook volledig weglaten.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Spaanse rijstpudding"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.