Grapefruit brûlée

(2)

Deze grapefruit brûlée heeft het lekkerste van een crème brûlée (het krokante suikerlaagje!) op een frisse licht bittere grapefruit. Een perfecte combinatie met romige yoghurt en pecannoten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-02-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-02-2024

Grapefruits zijn overheerlijke citrusvruchten die in de wintermaanden op hun best zijn. Grapefruits zijn ontzettend gezond en zitten bomvol vitamine C. Voor een makkelijk en overheerlijk dessert kun je de grapefruit karameliseren zodat je een heerlijk krokant laagje krijgt.

Het krokante suikerlaagje bij een crème brûlée is stiekem het allerlekkerste, daarom is deze grapefruit brûlée een perfecte twist die nog best gezond is ook. 

Mocht je geen crème brulée brander hebben, kun je de grapefruits eventueel in de oven zetten. Gebruik hiervoor de grill functie tot de suiker gekarameliseerd is.

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt
Grapefruit brûlée

Ingrediënten


  • 3 grapefruits
  • ongeveer 3 eetlepels rietsuiker
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • kleine handvol pecannoten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • crème brûlée brander of oven

Grapefruit brûlée Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/grapefruit-brulee


Grapefruit brûlée maken – 10 minuten

Snijd de grapefruits door de helft en bestrooi deze met een laagje rietsuiker.

Opengesneden grapefruit met rietsuiker
Opengesneden grapefruit met rietsuiker

Zorg ervoor dat de laag suiker niet te dik is en dat de suiker evenredig verdeeld is.

Wacht niet te lang, de suiker zal dan namelijk vochtig worden waardoor je deze minder mooi kunt karameliseren.

Gebruik een brander om de suiker te karameliseren en zorg ervoor dat de suiker niet zal verbranden. De suiker zal namelijk bitter gaan smaken als deze te donker is.

Grapefruit brûlée
Grapefruit brûlée

Serveer de grapefruit brûlée met een lepel Griekse yoghurt en gehakte pecannoten.

Je kunt de grapefruit het beste uitlepelen met een klein lepeltje, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-02-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-02-2024


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Grapefruit brûlée: Veel gestelde vragen

Wat is lekker bij grapefruit brûlée?

De frisse en licht bittere smaak van de grapefruit wordt extra lekker met het zoete suikerlaagje. Hier past een romige Griekse yoghurt en knapperige pecannoten perfect bij.

Kan ik andere citrusvruchten gebruiken?

Je kunt de grapefruit eventueel vervangen voor sinaasappels, die combineren ook heel goed met het krokante suikerlaagje.

0 reacties op Grapefruit brûlée

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.