Deze grapefruit brûlée heeft het lekkerste van een crème brûlée (het krokante suikerlaagje!) op een frisse licht bittere grapefruit. Een perfecte combinatie met romige yoghurt en pecannoten.
Grapefruits zijn overheerlijke citrusvruchten die in de wintermaanden op hun best zijn. Grapefruits zijn ontzettend gezond en zitten bomvol vitamine C. Voor een makkelijk en overheerlijk dessert kun je de grapefruit karameliseren zodat je een heerlijk krokant laagje krijgt.
Het krokante suikerlaagje bij een crème brûlée is stiekem het allerlekkerste, daarom is deze grapefruit brûlée een perfecte twist die nog best gezond is ook.
Mocht je geen crème brulée brander hebben, kun je de grapefruits eventueel in de oven zetten. Gebruik hiervoor de grill functie tot de suiker gekarameliseerd is.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-02-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de grapefruits door de helft en bestrooi deze met een laagje rietsuiker.
Zorg ervoor dat de laag suiker niet te dik is en dat de suiker evenredig verdeeld is.
Wacht niet te lang, de suiker zal dan namelijk vochtig worden waardoor je deze minder mooi kunt karameliseren.
Gebruik een brander om de suiker te karameliseren en zorg ervoor dat de suiker niet zal verbranden. De suiker zal namelijk bitter gaan smaken als deze te donker is.
Serveer de grapefruit brûlée met een lepel Griekse yoghurt en gehakte pecannoten.
Je kunt de grapefruit het beste uitlepelen met een klein lepeltje, geniet ervan!
Wat is lekker bij grapefruit brûlée?
De frisse en licht bittere smaak van de grapefruit wordt extra lekker met het zoete suikerlaagje. Hier past een romige Griekse yoghurt en knapperige pecannoten perfect bij.
Kan ik andere citrusvruchten gebruiken?
Je kunt de grapefruit eventueel vervangen voor sinaasappels, die combineren ook heel goed met het krokante suikerlaagje.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.