Een Turkse linzensoep maken, ofwel mercimek çorbasi, is makkelijk en zit bomvol kruiden. Een fluweelzachte rode linzensoep met o.a. munt, knoflook en zwarte peper. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/turkse-linzensoep-mercimek-corbasi
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortel en aardappel en snijd deze in blokjes, dit hoeft niet heel precies omdat we de soep gaan pureren.
Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Bak de wortel en aardappel nog enkele minuten mee en voeg dan de tomatenpuree samen met de kruiden toe.
Schenk er na een minuutje anderhalve liter kippenbouillon en 200 gram rode linzen bij en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep zodra de linzen en wortel gaar zijn en breng op smaak met eventueel meer kruiden. Serveer met verse munt en partjes citroen, die kun je naar wens uitknijpen in de soep. Eet smakelijk!
Kan ik de Turkse linzensoep ook vegetarisch maken?
Je kunt groentebouillon gebruiken i.p.v. kippenbouillon om de rode linzensoep vegetarisch te maken. De soep zal dan iets minder hartig zijn qua smaak.
Gebruik je verse of gedroogde munt voor Turkse linzensoep?
Je kunt zowel verse of gedroogde munt gebruiken.
Welke aardappel voor Turkse linzensoep?
Je kunt kruimige of vastkokende aardappelen gebruiken, een vastkokende aardappel heeft net iets langer nodig om volledig gaar te worden.
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.