Een Turkse linzensoep maken, ofwel mercimek çorbasi, is makkelijk en zit bomvol kruiden. Een fluweelzachte rode linzensoep met o.a. munt, knoflook en zwarte peper.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-09-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortel en aardappel en snijd deze in blokjes, dit hoeft niet heel precies omdat we de soep gaan pureren.
Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Bak de wortel en aardappel nog enkele minuten mee en voeg dan de tomatenpuree samen met de kruiden toe.
Schenk er na een minuutje anderhalve liter kippenbouillon en 200 gram rode linzen bij en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep zodra de linzen en wortel gaar zijn en breng op smaak met eventueel meer kruiden. Serveer met verse munt en partjes citroen, die kun je naar wens uitknijpen in de soep. Eet smakelijk!
Kan ik de Turkse linzensoep ook vegetarisch maken?
Je kunt groentebouillon gebruiken i.p.v. kippenbouillon om de rode linzensoep vegetarisch te maken. De soep zal dan iets minder hartig zijn qua smaak.
Gebruik je verse of gedroogde munt voor Turkse linzensoep?
Je kunt zowel verse of gedroogde munt gebruiken.
Welke aardappel voor Turkse linzensoep?
Je kunt kruimige of vastkokende aardappelen gebruiken, een vastkokende aardappel heeft net iets langer nodig om volledig gaar te worden.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.