Turkse linzensoep - mercimek çorbasi
😍 30Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Turkse linzensoep - mercimek çorbasi

Een Turkse linzensoep maken, ofwel mercimek çorbasi, is makkelijk en zit bomvol kruiden. Een fluweelzachte rode linzensoep met o.a. munt, knoflook en zwarte peper.

40 minuten
6 personen
Turkse linzensoep - mercimek çorbasi ingrediënten

Recept turkse linzensoep - mercimek çorbasi

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-09-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 09-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortel en aardappel en snijd deze in blokjes, dit hoeft niet heel precies omdat we de soep gaan pureren.

Turkse linzensoep - mercimek çorbasi
Turkse linzensoep - mercimek çorbasi

Turkse linzensoep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Bak de wortel en aardappel nog enkele minuten mee en voeg dan de tomatenpuree samen met de kruiden toe.

Schenk er na een minuutje anderhalve liter kippenbouillon en 200 gram rode linzen bij en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep zodra de linzen en wortel gaar zijn en breng op smaak met eventueel meer kruiden. Serveer met verse munt en partjes citroen, die kun je naar wens uitknijpen in de soep. Eet smakelijk!

Tips!

Kan ik de Turkse linzensoep ook vegetarisch maken?

Je kunt groentebouillon gebruiken i.p.v. kippenbouillon om de rode linzensoep vegetarisch te maken. De soep zal dan iets minder hartig zijn qua smaak.

Gebruik je verse of gedroogde munt voor Turkse linzensoep?

Je kunt zowel verse of gedroogde munt gebruiken.

Welke aardappel voor Turkse linzensoep?

Je kunt kruimige of vastkokende aardappelen gebruiken, een vastkokende aardappel heeft net iets langer nodig om volledig gaar te worden.

Wat vind je van dit recept?

30 waarderingen
😍
30
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
140.97 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
17.36 g
3.66 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.32 g
1.13 g
Eiwitten
6.55 g
Vezels
4.57 g
Natrium
1190.67 mg
Mineralen
Ijzer
2.49 mg
Calcium
48.28 mg
Magnesium
31.9 mg
Kalium
31.9 mg
Fosfor
111.79 mg
Koper
0.26 mg
Zink
0.98 mg
Jodium
0.05 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
18.08 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
11.56 mg
Vitamine B1
0.14 mg
Vitamine B2
0.08 mg
Vitamine B6
0.21 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
24.75 µg
Vitamine E
0.01 mg
Vitamine K
2.78 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Turkse linzensoep - mercimek çorbasi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.